ADVERTENTIE

Bron :: NoirChocolate from Getty Images

Zweedse amandeltaart

Een smakelijke Zweedse amandeltaart, ideaal voor speciale gelegenheden.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
8

Vaak

  • 200 g amandelmeel Toegevoegd aan
  • 175 g suiker Toegevoegd aan
  • 200 g boter Toegevoegd aan
  • 4 stukjes ei Toegevoegd aan

Vulling

  • 250 ml Slagroom Toegevoegd aan
  • 2 stukjes vanillesuiker Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

60 min.
1. Stap

Verwarm de oven voor op 175°C en bereid een ronde taartvorm (26 cm) voor.

2. Stap

Mand/cake: Meng in een kom amandelmeel met suiker. Smelt de boter en voeg toe aan het mengsel. Voeg dan de eitjes toe en meng goed.

3. Stap

Giet het bereide deeg in de vorm en bak ongeveer 25 minuten in de oven.

4. Stap

Laat de taart na het bakken afkoelen.

5. Stap

Vulling: Terwijl de taart afkoelt, bereid je de vulling voor. Klop de room met de vanillesuiker stijf.

6. Stap

Snijd het deeg in 2 delen, besmeer met slagroomvulling en strooi naar smaak met amandelen.

7. Stap

Laat de taart nog even in de koelkast zodat de vulling goed kan opstijven en dan kun je serveren.

Reels

Nieuw

Top categorieën

Ontbijt

173 recepten

Vleesgerechten

372 recepten

Laat ontbijt

152 recepten

Middagmaal

760 recepten

Diner

704 recepten

Dessert

534 recepten

Gebak

192 recepten

Taarten

114 recepten