ADVERTENTIE

Bron :: christianhorz from Canva

Zuurdesem roggebrood

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
1

Zuurdesem:

  • 1 el Zuurdesem Toegevoegd aan
  • 150 g water Toegevoegd aan
  • 150 g Meel Toegevoegd aan

Gereedschap

  • 300 g Verschillende zuurdesem Toegevoegd aan
  • 300 g Verschillende soorten broodmeel Toegevoegd aan
  • 250 ml water Toegevoegd aan
  • 1 el zout Toegevoegd aan
  • aardappelzetmeel Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

720 min.
1. Stap

Desem: in een glas mengen we het zuurdesem met bloem en water. We sluiten het af en laten het 8 uur rusten.

2. Stap

Vervolgens voegen we de andere ingrediënten toe en kneden we het deeg met een kooklepel.

3. Stap

Giet het deeg vaak op een met bloem bestrooid bord, vouw het en vorm het tot een brood.

4. Stap

We leggen de borst vaak naar beneden in een mand die is bedekt met aardappelzetmeel.

5. Stap

Laat het brood 6 uur rijzen.

6. Stap

We verplaatsen het brood van de mand naar de verwarmde bakplaat die is bekleed met bakpapier.

7. Stap

Verwarm de oven voor op 250 °C en bak het brood 15 minuten met stoom, verlaag dan de temperatuur naar 200 °C en bak nog eens 40 minuten zonder stoom.

8. Stap

Laat het brood afkoelen.

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Diner

807 recepten

Ontbijt

207 recepten

Laat ontbijt

177 recepten

Middagmaal

874 recepten

Dessert

629 recepten

Gebak

203 recepten

Taarten

130 recepten

Vleesgerechten

420 recepten

Pasta

113 recepten