ADVERTENTIE

Bron :: larik_malasha for iStockPhotos

Zoete bladerdeeg kerstboompjes

Dit recept tovert een glimlach op de gezichten van mijn familie, vooral in de kersttijd. De zoete bladerdeegkerstboompjes zijn niet alleen een hit op de feesttafel, maar ook een perfect cadeau voor vrienden en familie. Het mooie is dat ze heel gemakkelijk te maken zijn en maar een paar ingrediënten nodig hebben.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
6
  • 1 Pakje Bladerdeeg (gekoeld of vers, afhankelijk van je voorkeur) Toegevoegd aan
  • 4 lepel bruine suiker Toegevoegd aan
  • 4 lepel Kaneel Toegevoegd aan
  • Een beetje gesmolten boter om te bestrijken Toegevoegd aan
  • Poedersuiker voor het bestuiven Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

30 min.
1. Stap

Om de zoete bladerdeegkerstboompjes te maken, verwarm je eerst de oven voor op 200 graden en bekleed je een bakplaat met bakpapier.

2. Stap

Rol je bladerdeeg uit en snijd het in de lengte in 12 stroken van dezelfde breedte. Ik vind dat een breedte van ongeveer 2 cm hiervoor het beste werkt.

3. Stap

Neem twee stroken en druk ze in het midden samen zodat ze een boom vormen. Ga zo door tot al je dennenboompjes klaar zijn. Gebruik een houten prikker om de dennenboom aan elkaar te plakken.

4. Stap

Bestrijk vervolgens elke boom met de gesmolten boter. Wees hier niet te zuinig mee, want de boter geeft een mooie glans en zorgt ervoor dat de kaneel en suiker beter aan het bladerdeeg hechten.

5. Stap

Meng nu de bruine suiker en kaneel door elkaar en strooi het mengsel gelijkmatig over de kerstbomen.

6. Stap

Bak de kerstboompjes ongeveer 10-15 minuten, of tot ze gerezen en goudbruin zijn. Controleer de oven voortdurend - bladerdeeg kan snel verbranden!

7. Stap

Als je de bladerdeegkerstboompjes uit de oven hebt gehaald, laat je ze een beetje afkoelen en strooi je er poedersuiker over voor een besneeuwde afwerking. Steek de houten spiesjes op een praline zodat de kerstboompjes rechtop staan.

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Diner

807 recepten

Ontbijt

207 recepten

Laat ontbijt

177 recepten

Middagmaal

874 recepten

Dessert

629 recepten

Gebak

203 recepten

Taarten

130 recepten

Vleesgerechten

420 recepten

Pasta

113 recepten