ADVERTENTIE

Bron :: Pixabay : tommy4gsus

Zelfgemaakte savooiekool roulades

Dit traditionele recept voor roulade van savooiekool is een van mijn favoriete gerechten die ik keer op keer maak. De combinatie van de knapperige savooiekool en de smaakvolle gehaktvulling, verpakt in een rijke saus, is gewoonweg onweerstaanbaar. Dit recept vraagt wat tijd en geduld, maar het resultaat is het zeker waard!

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 1 groot Savooiekool Toegevoegd aan
  • 500 g Gemengd gehakt Toegevoegd aan
  • 1 Ui Toegevoegd aan
  • 2 teentjes knoflook Toegevoegd aan
  • 100 g spek Toegevoegd aan
  • 200 ml Vleesbouillon Toegevoegd aan
  • 2 lepel tomatenpuree Toegevoegd aan
  • 1 lepel Mosterd Toegevoegd aan
  • Zout en peper naar smaak Toegevoegd aan
  • 1 ei Toegevoegd aan
  • 50 g paneermeel Toegevoegd aan
  • 2 lepel olie Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

120 min.
1. Stap

Om savooiekool roulades te maken, begin je met het voorbereiden van de savooiekool. Verwijder de buitenste bladeren en blancheer ze een paar minuten in kokend water. Persoonlijk neem ik altijd een paar extra bladeren voor het geval er een paar scheuren. Laat ze vervolgens uitlekken op een schone keukendoek.

2. Stap

Om de vulling te maken, snipper je de ui en knoflook en bak je ze met het spek in een beetje olie. Voeg het gehakt toe en bak tot het kruimelig en bruin is. Ik raad aan het vuur niet te hoog te zetten zodat het gehakt niet uitdroogt.

3. Stap

Haal de pan van het vuur en laat het mengsel iets afkoelen. Voeg dan het ei, het paneermeel, de mosterd en de kruiden toe en meng goed.

4. Stap

Nu kun je de roulades vormen. Leg een savooiekoolblad op een werkvlak, leg een deel van de vleesvulling in het midden en rol het blad erover op. Doe hetzelfde met alle bladeren.

5. Stap

Bak de roulades in een grote pan met een beetje olie tot ze rondom bruin zijn. Voeg dan de tomatenpuree toe en bak kort mee. Giet de vleesbouillon erbij en laat alles ongeveer een uur op laag vuur sudderen.

6. Stap

Serveer de savooiekool roulades warm, besprenkeld met wat van de heerlijke saus uit de pan.

Vergelijkbare recepten

Klassieke Savooikoolrolletjes

Een lekkernij uit de Duitse keuken, savooikoolrolletjes zijn savooikoolbladeren gevuld met gehakt, die worden gestoofd in een smaakvolle bouillon. Ze zijn ideaal voor een gezellig familiediner.

Klassieke rundvlees roulades

De rundsrouladen zijn een populaire klassieker uit de Duitse keuken. Dit recept tilt deze klassieker naar een nieuw niveau. Je gaat het geweldig vinden!

Hartig gehakt met spitskool

Dit recept is favoriet bij mijn familie en staat vaak bij ons op tafel. De combinatie van pittig gehakt en de milde, lichtzoete smaak van spitskool is gewoon onovertroffen. Met een paar kleine trucjes die ik in de loop der jaren heb geleerd, wordt dit gerecht altijd een absolute streling voor het gehemelte.

Rundvleesrollen uit de oven

Een traditioneel Duits gerecht dat je smaakpapillen zal verrukken. Deze rundvleesrollen worden langzaam in de oven gekookt om ervoor te zorgen dat het vlees mals en sappig is, terwijl de vulling doordrenkt is met de aroma's van spek, uien en augurken

Klassieke koolrolletjes gevuld met gehakt

Nicht Hilda leerde me dit recept voor koolrolletjes begin jaren negentig. In de loop der jaren is haar kookkunst steeds beter geworden en haar koolrolletjes zijn legendarisch geworden. Ik heb dit traditionele gerecht ontelbare keren gemaakt. Het is altijd een speciale traktatie om deze lekkernij te serveren. De zelfgemaakte koolrolletjes zijn lekker en vullend.

Gekookte aardappelen met Chili con Carne

Een heerlijk gerecht dat wordt geserveerd met een heerlijke combinatie van gebakken aardappelen en pittige chili con carne. Het is een complete maaltijd die vooral op koude dagen warmte en comfort biedt.

Schupfnudeln met zuurkool Home Cooking

Schupfnudeln met zuurkool is een echt feel-good gerecht en doet me altijd denken aan de stevige gerechten uit de traditionele Duitse keuken van mijn oma. De combinatie van de stevige Schupfnudeln en de zure smaak van de zuurkool zorgt voor een hemelse bereiding. Ik heb dit recept al zo vaak gemaakt dat ik echt veel trucjes en tips heb om te delen en ik hoop dat jullie er net zo van zullen genieten als wij in ons gezin.

Klassieke Zwabische koolspätzle

Dit traditionele Zuid-Duitse gerecht is een van mijn favorieten, dat ik al vaak heb klaargemaakt. De combinatie van hartige spaetzle en de lichtzure smaak van de kool is niet alleen heerlijk, maar ook erg vullend. Een echt comfort food dat vooral goed smaakt in het koude seizoen!

Vergelijkbare recepten

Klassieke Savooikoolrolletjes

Een lekkernij uit de Duitse keuken, savooikoolrolletjes zijn savooikoolbladeren gevuld met gehakt, die worden gestoofd in een smaakvolle bouillon. Ze zijn ideaal voor een gezellig familiediner.

Klassieke rundvlees roulades

De rundsrouladen zijn een populaire klassieker uit de Duitse keuken. Dit recept tilt deze klassieker naar een nieuw niveau. Je gaat het geweldig vinden!

Hartig gehakt met spitskool

Dit recept is favoriet bij mijn familie en staat vaak bij ons op tafel. De combinatie van pittig gehakt en de milde, lichtzoete smaak van spitskool is gewoon onovertroffen. Met een paar kleine trucjes die ik in de loop der jaren heb geleerd, wordt dit gerecht altijd een absolute streling voor het gehemelte.

Rundvleesrollen uit de oven

Een traditioneel Duits gerecht dat je smaakpapillen zal verrukken. Deze rundvleesrollen worden langzaam in de oven gekookt om ervoor te zorgen dat het vlees mals en sappig is, terwijl de vulling doordrenkt is met de aroma's van spek, uien en augurken

Klassieke koolrolletjes gevuld met gehakt

Nicht Hilda leerde me dit recept voor koolrolletjes begin jaren negentig. In de loop der jaren is haar kookkunst steeds beter geworden en haar koolrolletjes zijn legendarisch geworden. Ik heb dit traditionele gerecht ontelbare keren gemaakt. Het is altijd een speciale traktatie om deze lekkernij te serveren. De zelfgemaakte koolrolletjes zijn lekker en vullend.

Gekookte aardappelen met Chili con Carne

Een heerlijk gerecht dat wordt geserveerd met een heerlijke combinatie van gebakken aardappelen en pittige chili con carne. Het is een complete maaltijd die vooral op koude dagen warmte en comfort biedt.

Schupfnudeln met zuurkool Home Cooking

Schupfnudeln met zuurkool is een echt feel-good gerecht en doet me altijd denken aan de stevige gerechten uit de traditionele Duitse keuken van mijn oma. De combinatie van de stevige Schupfnudeln en de zure smaak van de zuurkool zorgt voor een hemelse bereiding. Ik heb dit recept al zo vaak gemaakt dat ik echt veel trucjes en tips heb om te delen en ik hoop dat jullie er net zo van zullen genieten als wij in ons gezin.

Klassieke Zwabische koolspätzle

Dit traditionele Zuid-Duitse gerecht is een van mijn favorieten, dat ik al vaak heb klaargemaakt. De combinatie van hartige spaetzle en de lichtzure smaak van de kool is niet alleen heerlijk, maar ook erg vullend. Een echt comfort food dat vooral goed smaakt in het koude seizoen!

Reels

Nieuw

Top categorieën

Diner

520 recepten

Ontbijt

81 recepten

Laat ontbijt

96 recepten

Middagmaal

544 recepten

Dessert

325 recepten

Gebak

146 recepten

Taarten

67 recepten

Vleesgerechten

273 recepten

Pasta

76 recepten