ADVERTENTIE

Bron :: Pixabay : tommy4gsus

Zelfgemaakte savooiekool roulades

Dit traditionele recept voor roulade van savooiekool is een van mijn favoriete gerechten die ik keer op keer maak. De combinatie van de knapperige savooiekool en de smaakvolle gehaktvulling, verpakt in een rijke saus, is gewoonweg onweerstaanbaar. Dit recept vraagt wat tijd en geduld, maar het resultaat is het zeker waard!

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 1 groot Savooiekool Toegevoegd aan
  • 500 g Gemengd gehakt Toegevoegd aan
  • 1 Ui Toegevoegd aan
  • 2 teentjes knoflook Toegevoegd aan
  • 100 g spek Toegevoegd aan
  • 200 ml Vleesbouillon Toegevoegd aan
  • 2 lepel tomatenpuree Toegevoegd aan
  • 1 lepel Mosterd Toegevoegd aan
  • Zout en peper naar smaak Toegevoegd aan
  • 1 ei Toegevoegd aan
  • 50 g paneermeel Toegevoegd aan
  • 2 lepel olie Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

120 min.
1. Stap

Om savooiekool roulades te maken, begin je met het voorbereiden van de savooiekool. Verwijder de buitenste bladeren en blancheer ze een paar minuten in kokend water. Persoonlijk neem ik altijd een paar extra bladeren voor het geval er een paar scheuren. Laat ze vervolgens uitlekken op een schone keukendoek.

2. Stap

Om de vulling te maken, snipper je de ui en knoflook en bak je ze met het spek in een beetje olie. Voeg het gehakt toe en bak tot het kruimelig en bruin is. Ik raad aan het vuur niet te hoog te zetten zodat het gehakt niet uitdroogt.

3. Stap

Haal de pan van het vuur en laat het mengsel iets afkoelen. Voeg dan het ei, het paneermeel, de mosterd en de kruiden toe en meng goed.

4. Stap

Nu kun je de roulades vormen. Leg een savooiekoolblad op een werkvlak, leg een deel van de vleesvulling in het midden en rol het blad erover op. Doe hetzelfde met alle bladeren.

5. Stap

Bak de roulades in een grote pan met een beetje olie tot ze rondom bruin zijn. Voeg dan de tomatenpuree toe en bak kort mee. Giet de vleesbouillon erbij en laat alles ongeveer een uur op laag vuur sudderen.

6. Stap

Serveer de savooiekool roulades warm, besprenkeld met wat van de heerlijke saus uit de pan.

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Gebak

202 recepten

Dessert

587 recepten

Vleesgerechten

404 recepten

Ontbijt

193 recepten

Laat ontbijt

167 recepten

Slowaaks

4 recepten

Middagmaal

831 recepten

Diner

765 recepten

Taarten

123 recepten