ADVERTENTIE

Bron :: rimmabondarenko from Canva

Zelfgemaakte pasta

Een uitstekend en beproefd recept voor zelfgemaakte pasta.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 2 Kop Meel Toegevoegd aan
  • 2 pcs Grote eieren Toegevoegd aan
  • 14 Kop Heet water Toegevoegd aan
  • korrel zout Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

45 min.
1. Stap

Strooi bloem op een groot plat oppervlak, vorm er een hoopje van en maak een kuiltje in het midden.

2. Stap

Kraak de eieren in het gat in de bloem en voeg een snufje zout toe. Meng de eieren langzaam door de bloem en voeg geleidelijk het warme water toe. Tip: dit is het stadium waarin je voorzichtig moet werken zodat je de eieren en het water niet op het aanrecht morst.

3. Stap

Kneed het deeg geleidelijk tot het glad en elastisch wordt. Dit duurt ongeveer 10 minuten. Als het deeg klaar is, wikkel het dan in huishoudfolie en zet het ongeveer 20 minuten opzij. Tip: Als het deeg te droog is, voeg dan meer water toe. Als het deeg te nat is, voeg dan meer bloem toe.

4. Stap

Verdeel het deeg na 20 minuten in porties. Rol elke portie uit tot een dunne lap.

5. Stap

Snijd de voorbereide deegplakken in dunne repen met een mes of een speciale pastamachine. Spreid de pasta uit op een vlakke ondergrond en laat drogen.

6. Stap

Doe de pasta in kokend, gezouten water en kook in ongeveer 2-3 minuten beetgaar.

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Ontbijt

193 recepten

Gebak

202 recepten

Slowaaks

4 recepten

Laat ontbijt

167 recepten

Middagmaal

820 recepten

Diner

754 recepten

Dessert

583 recepten

Taarten

121 recepten

Vleesgerechten

398 recepten