ADVERTENTIE
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/nl/recipe/pk5tkkptrHDrO1bUga14/b3bf5bc2cfec3b83ac0c7c8a1c2cb7.jpeg)
Bron :: Oleksandr P from Pexels
Zelfgemaakte ketchup met rode biet
Lekkere zelfgemaakte ketchup met rode biet, die de perfecte aanvulling is op gegrilde gerechten. Het is ook een uitstekend alternatief voor winkelsauzen, de bereiding is eenvoudig en het resultaat is echt heerlijk.
ADVERTENTIE
Ingrediënten
porties
3
- 1 stuk De Ui
- 500 g biet
- 400 g Tomaten
- 2 theelepels appelciderazijn
- 2 kopjes water
- 200 g suiker
- 1 theelepel zout
Laatste folders
ADVERTENTIE
Procedure
60 min.
1. Stap
Bak in een diepe pan de fijngehakte ui tot deze zacht en goudbruin is.
2. Stap
Voeg geraspte bieten en tomaten toe, in stukken gesneden. Voeg ook azijn, water, suiker en zout toe.
3. Stap
Dek af en laat ongeveer een uur sudderen op een matig vuur, of totdat het is ingedikt.
4. Stap
Giet de ketchup daarna in glazen potten en laat deze afkoelen. Je kan het tot 2 weken in de koelkast bewaren.