ADVERTENTIE

Bron :: kab-vision for iStockPhotos

Winterse Kastanjesoep

Deze heerlijke winterse kastanjesoep is het perfecte voorgerecht voor je volgende evenement. Het is eenvoudig te bereiden en met zijn romige consistentie en warme, notige aroma's precies wat je nodig hebt om je diner op gang te krijgen.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4

Hoofdingrediënten

  • 200 g Kastanjes (voorgekookt) Toegevoegd aan
  • 2 sjalotten Toegevoegd aan
  • 2 lepel boter Toegevoegd aan
  • 800 ml groentebouillon Toegevoegd aan
  • 200 ml Slagroom Toegevoegd aan
  • 50 ml Madeira Toegevoegd aan

Kruiden

  • 1 Knijpen zout Toegevoegd aan
  • 1 Knijpen Peper Toegevoegd aan
  • 1 Knijpen nootmuskaat Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

60 min.
1. Stap

1. Bereid eerst de sjalotten en kastanjes voor de winterse kastanjesoep: schil de sjalotten en snijd ze in fijne blokjes. Hak de kastanjes grof.

2. Stap

2. Groente bakken: Verhit de boter in een grote pan en bak de sjalotjes totdat ze glazig zijn. Voeg de gehakte kastanjes toe en bak ze een paar minuten mee.

3. Stap

3. Soep koken: Giet de groentebouillon in de pan en laat de soep 45 minuten sudderen.

4. Stap

4. Pureer de soep: Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer tot hij glad is.

5. Stap

5. Kruiden en serveren: Voeg de room, Madeira, zout, peper en nootmuskaat toe aan de kastanjesoep en laat de soep nog enkele minuten sudderen. Proef de kastanjesoep en voeg indien nodig meer kruiden toe. Serveer de soep heet. Garneer met een extra eetlepel room.

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Diner

807 recepten

Ontbijt

207 recepten

Laat ontbijt

177 recepten

Middagmaal

874 recepten

Dessert

629 recepten

Gebak

203 recepten

Taarten

130 recepten

Vleesgerechten

420 recepten

Pasta

113 recepten