ADVERTENTIE

Bron :: invizbk from Getty Images Signature

Watermeloen limonade

Watermeloenlimonade is een van mijn favoriete manieren om af te koelen op warme dagen. Het is niet alleen verfrissend, maar ook heel eenvoudig en snel klaar te maken. Ik heb het meer dan eens gemaakt op zomerbarbecues of borrels met vrienden en het werd altijd zeer goed ontvangen. De toevoeging van munt voegt frisheid toe, terwijl de citroen en watermeloen het een zoetzure smaak geven.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 1 pcs Kleine watermeloen Toegevoegd aan
  • 2 pcs Citroensap Toegevoegd aan
  • 14 Kop Suiker Toegevoegd aan
  • Een dikke hand verse munt Toegevoegd aan
  • IJs om te serveren Toegevoegd aan
  • Water om te serveren (optioneel) Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

15 min.
1. Stap

Begin met het snijden van de watermeloen in kleine stukjes. Mijn ervaring is dat hoe kleiner ze zijn, hoe makkelijker ze te mengen zijn.

2. Stap

Mix de watermeloenstukjes in een blender tot een gladde mousse. Je kunt het door een zeef zeven als je liever een limonade zonder het vruchtvlees hebt. Persoonlijk vind ik dat het vruchtvlees karakter toevoegt aan de limonade.

3. Stap

Voeg het citroensap, de suiker en de munt toe aan de blender. Ik raad niet aan om in één keer te veel suiker toe te voegen, het is beter om te proeven en te zoeten naar jouw smaak.

4. Stap

Meng alles grondig.

5. Stap

Serveer met veel ijs en eventueel bruisend water voor extra verfrissing.

6. Stap

Een extra tip die ik graag wil delen is dat het een goed idee is om de limonade een tijdje voor het serveren klaar te maken, zodat de smaken de tijd hebben om zich te mengen. Geniet van dit romige en verfrissende drankje en laat me weten hoe je het lekker vindt!

Reels

Nieuw

Top categorieën

Ontbijt

173 recepten

Vleesgerechten

372 recepten

Laat ontbijt

152 recepten

Middagmaal

760 recepten

Diner

704 recepten

Dessert

534 recepten

Gebak

192 recepten

Taarten

114 recepten