ADVERTENTIE

Bron :: Rhönbergfoto for Adobe Stock

Varkensribbetjes met zuurkool en aardappelpuree

Dit is een traditioneel, sappig en rijk Duits gerecht dat ik al ontelbare keren heb gemaakt. Ik hou van de rokerige smaak van de Kassler in combinatie met de zure zuurkool en romige aardappelpuree. Dit recept is een winnaar voor speciale gelegenheden en is ook een heerlijk comfortgerecht op koudere dagen.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 1 kg Gerookte varkensribbetjes Toegevoegd aan
  • 500 g zuurkool Toegevoegd aan
  • 1 kg Aardappelen Toegevoegd aan
  • 125 ml melk Toegevoegd aan
  • 50 g boter Toegevoegd aan
  • zout en peper Toegevoegd aan
  • 1 Stuk laurierblad Toegevoegd aan
  • 2 Gedroogd Anjers Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

100 min.
1. Stap

Hoe maak je varkensribbetjes met zuurkool en aardappelpuree? Doe de varkensribbetjes in een grote pan met het laurierblad en de kruidnagels (aan een ui). Vul de pan met water tot het vlees onder staat. Controleer regelmatig of het water moet worden bijgevuld. Laat ongeveer 90 minuten koken op middelhoog vuur. Als het varkensvlees gaar is, zal het heel mals en sappig zijn, precies het gewenste resultaat.

2. Stap

Terwijl het gerookte varkensvlees kookt, maak je de zuurkool klaar. Zorg ervoor dat de zuurkool niet te gaar wordt, anders verliest hij zijn bite. Een zo vers mogelijke zuurkool zorgt voor de beste smaak.

3. Stap

Schil de aardappelen en bedek ze met water in een grote pan. Kook de aardappelen tot ze zacht zijn (ongeveer 20-25 minuten) en giet ze af.

4. Stap

Verwarm de melk en boter in een kleine pan tot de boter gesmolten is. Giet het mengsel over de uitgelekte aardappelen en stamp tot een romige puree. Breng op smaak met zout en peper. Goede aardappelpuree moet altijd romig zijn, dus beknibbel niet op de boter en melk!

5. Stap

Serveer de varkensribbetjes met zuurkool en aardappelpuree. Een vol bord van deze heerlijke combinatie zal indruk maken op de hele familie.

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Ontbijt

193 recepten

Gebak

202 recepten

Slowaaks

4 recepten

Laat ontbijt

167 recepten

Middagmaal

820 recepten

Diner

754 recepten

Dessert

583 recepten

Taarten

121 recepten

Vleesgerechten

398 recepten