ADVERTENTIE

Bron :: hanbr from Getty Images

Varkenshaas met pepersaus

Dit gerecht is een klassieker uit de Tsjechische keuken die nooit moe wordt en altijd in de smaak valt. De bereiding is iets veeleisender, maar het resultaat is het waard. De pepersaus geeft het vlees de juiste smaak en de ossenhaas wordt er heerlijk sappig door.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 4 stukjes Varkenshaasjes Toegevoegd aan
  • 2 Lepels Boter Toegevoegd aan
  • zout Toegevoegd aan
  • Gemalen peper Toegevoegd aan
  • 1 Lepels Meel Toegevoegd aan
  • 12 l Runderbouillon Toegevoegd aan
  • 1 Lepel Gladde mosterd Toegevoegd aan
  • 150 ml Kookroom Toegevoegd aan
  • 1 Lepel Groene peper Toegevoegd aan
  • 2 Lepels brandy Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

60 min.
1. Stap

Begin met het schoonmaken, zouten en aan beide kanten peperen van de varkenshaasjes. Houd in gedachten dat zout en peper de sleutel zijn tot de heerlijke smaak van het vlees, dus beknibbel er niet op.

2. Stap

Smelt de boter in een pan en schroei het vlees aan beide kanten dicht.

3. Stap

Als het vlees mooi bruin is, haal je het uit de pan en zet je het apart. Voeg de bloem toe aan de pan waarin het vlees bruin was en roer tot een lichte roux.

4. Stap

Giet dan geleidelijk de bouillon erbij en roer zodat de saus niet stremt. Vergeet niet een beetje mosterd toe te voegen voor een pittige smaak.

5. Stap

Roer er dan de kookroom, groene peper en cognac door. De saus kan ook op smaak worden gebracht met zout en peper.

6. Stap

Doe het vlees terug in de saus en laat het ongeveer 10 - 15 minuten sudderen op een laag vuurtje om het vlees de smaken van de saus te laten opnemen.

Vergelijkbare recepten

Varkensfilet met spruitjesgroenten

Een heerlijk en eenvoudig gerecht dat iedereen thuis kan bereiden. Het bevat sappige varkensfilet die perfect past bij verschillende soorten groenten. Ideaal voor een gezinsmaaltijd of een speciaal diner.

Varkenshaas in bladerdeeg

Een perfect gerecht voor een elegant diner: mals varkenshaas ingepakt in knapperig bladerdeeg.

Varkenshaas in paddenstoelensaus

De klassieke Poolse keuken biedt veel lekkernijen, waarvan een daarvan zachte, sappige varkenshaas in paddenstoelensaus is. Dit aromatische, smakelijke gerecht is ideaal voor familiemaaltijden, bijeenkomsten met vrienden of een romantisch diner voor twee.

Bourgondisch braden stoven

Een heerlijk Bourgondisch gebraden met veel wijn. Dit traditionele recept is perfect voor een gezellig diner of voor speciale gelegenheden. Het gebraden wordt zacht en sappig, terwijl de wijn een diepe, robuuste smaak geeft.

Varkenshaas met pruimen

Varkenshaas met pruimen, een van mijn favoriete gerechten voor de zondagse lunch. Ik heb het al ontelbare keren klaargemaakt en elke keer is het heerlijk sappig en smaakvol.

Hertenvleesbraden in saus

Een hartig wildgerecht dat vooral in het koude seizoen goed in de smaak valt. Het hertenvlees wordt gestoofd in een pittige saus en is daardoor bijzonder zacht en sappig. Het gerecht wordt het beste geserveerd met knoedels en rode kool.

Varkenshaas met roomsaus

Varkenshaas met roomsaus die perfect is voor lunch of diner.

Varkenshaas in de pan

Gebakken varkenshaas is een van mijn favoriete gerechten. Ik maak het vaak klaar voor mijn familie en vrienden en het wordt altijd met enthousiasme ontvangen.

Vergelijkbare recepten

Varkensfilet met spruitjesgroenten

Een heerlijk en eenvoudig gerecht dat iedereen thuis kan bereiden. Het bevat sappige varkensfilet die perfect past bij verschillende soorten groenten. Ideaal voor een gezinsmaaltijd of een speciaal diner.

Varkenshaas in bladerdeeg

Een perfect gerecht voor een elegant diner: mals varkenshaas ingepakt in knapperig bladerdeeg.

Varkenshaas in paddenstoelensaus

De klassieke Poolse keuken biedt veel lekkernijen, waarvan een daarvan zachte, sappige varkenshaas in paddenstoelensaus is. Dit aromatische, smakelijke gerecht is ideaal voor familiemaaltijden, bijeenkomsten met vrienden of een romantisch diner voor twee.

Bourgondisch braden stoven

Een heerlijk Bourgondisch gebraden met veel wijn. Dit traditionele recept is perfect voor een gezellig diner of voor speciale gelegenheden. Het gebraden wordt zacht en sappig, terwijl de wijn een diepe, robuuste smaak geeft.

Varkenshaas met pruimen

Varkenshaas met pruimen, een van mijn favoriete gerechten voor de zondagse lunch. Ik heb het al ontelbare keren klaargemaakt en elke keer is het heerlijk sappig en smaakvol.

Hertenvleesbraden in saus

Een hartig wildgerecht dat vooral in het koude seizoen goed in de smaak valt. Het hertenvlees wordt gestoofd in een pittige saus en is daardoor bijzonder zacht en sappig. Het gerecht wordt het beste geserveerd met knoedels en rode kool.

Varkenshaas met roomsaus

Varkenshaas met roomsaus die perfect is voor lunch of diner.

Varkenshaas in de pan

Gebakken varkenshaas is een van mijn favoriete gerechten. Ik maak het vaak klaar voor mijn familie en vrienden en het wordt altijd met enthousiasme ontvangen.

Reels

Nieuw

Top categorieën

Ontbijt

172 recepten

Laat ontbijt

152 recepten

Middagmaal

755 recepten

Diner

699 recepten

Dessert

529 recepten

Gebak

191 recepten

Taarten

113 recepten

Vleesgerechten

367 recepten