ADVERTENTIE

Bron :: CCat82 for iStockPhotos

Varkensfilet in bladerdeeg

Dit recept voor varkenshaas in bladerdeeg is een van mijn favorieten. De combinatie van sappig vlees gewikkeld in knapperig bladerdeeg brengt een verrukkelijke smaak op tafel. Het kost wat tijd, maar het eindresultaat maakt de inspanning meer dan goed. Geloof me, ik heb het al tientallen keren gemaakt en het is altijd een hit!

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 500 g varkenshaas Toegevoegd aan
  • 1 Rol bladerdeeg Toegevoegd aan
  • 2 lepel Mosterd Toegevoegd aan
  • 1 dooier Toegevoegd aan
  • zout en peper Toegevoegd aan
  • 2 lepel olie Toegevoegd aan
  • 1 Confederatie Tijm Toegevoegd aan
  • 150 g roomkaas Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

70 min.
1. Stap

Verwarm voor het recept voor varkenshaas in bladerdeeg de oven voor op 200 graden. Was de varkenshaas, dep hem droog en kruid hem met peper en zout. Hier raad ik aan niet te zuinig te zijn met de peper, het brengt echt de smaak van dit gerecht naar voren.

2. Stap

Verhit de olie in een pan en bak de varkenshaas aan alle kanten. Deze stap is belangrijk om het vlees sappig te houden en het een mooie kleur te geven.

3. Stap

Rol het bladerdeeg uit en besmeer het met de mosterd en roomkaas. Leg de dichtgeschroeide varkensfilet in het midden en strooi de tijmblaadjes erover. Ik heb gemerkt dat verse tijm hier het verschil maakt!

4. Stap

Rol het bladerdeeg om het vlees en plak de randen goed dicht. Bestrijk het bladerdeeg met losgeklopt eigeel - dit geeft het gerecht later een mooie gouden kleur.

5. Stap

Bak de varkenshaas in bladerdeeg ongeveer 30-35 minuten in de oven. Controleer de kookstatus met een vleesthermometer. Het vlees moet een interne temperatuur van ongeveer 70 graden hebben.

6. Stap

Laat de varkenshaas in bladerdeeg kort rusten voordat je het in plakjes snijdt. Zo blijft het bijzonder sappig. Eet smakelijk!

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Ontbijt

193 recepten

Gebak

202 recepten

Slowaaks

4 recepten

Laat ontbijt

167 recepten

Middagmaal

820 recepten

Diner

754 recepten

Dessert

583 recepten

Taarten

121 recepten

Vleesgerechten

398 recepten