ADVERTENTIE

Bron :: konfikkonfik from Getty Images

Sinaasappelsaus

Recept voor sinaasappelsaus die goed past bij vlees- of visgerechten.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 2 stuk Sinaasappels Toegevoegd aan
  • 12 kopjes Suiker Toegevoegd aan
  • 14 kopjes Wateren Toegevoegd aan
  • 2 lepels Boter Toegevoegd aan
  • Zout om op smaak te brengen Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

20 min.
1. Stap

Maak eerst de sinaasappels klaar. Was de sinaasappels, verwijder de schil en snijd ze dan in kleine stukjes. Het is belangrijk om het sap te bewaren dat vrijkomt bij het snijden. Dit sap geeft de saus een extra sinaasappelsmaak.

2. Stap

Los dan langzaam de suiker op in het water in de steelpan om een siroop te maken. Wanneer de suiker volledig is opgelost, voeg je de sinaasappelstukjes toe aan het mengsel. Kook de saus ongeveer 15 minuten op middelhoog vuur, of tot hij dik genoeg is.

3. Stap

Als de saus klaar is (hij kan nog een beetje vloeibaar lijken, maar hij wordt dikker als hij afkoelt), voeg je de boter en een beetje zout toe. De boter geeft de saus een romige textuur en het zout brengt de zoetheid van de saus perfect in balans. En klaar is kees! Je saus is klaar om te serveren bij je favoriete vlees of steak vis.

Vergelijkbare recepten

Cranberrysaus Bijgerecht

Cranberrysaus is een andere favoriet van mijn familie en vrienden omdat het zo veelzijdig is. Het kan een ongeëvenaarde smaak geven aan zowel vleesgerechten als kaas. Ik heb dit recept in de loop der jaren geperfectioneerd en ik kan je verzekeren dat het elke keer weer een hit is. Het is rijk, levendig en vol van smaak - net als chutney - dus zeker het proberen waard.

Oma's cranberrysaus

Ik ben dol op de periode van oktober tot december, niet alleen vanwege het prachtige herfst- en winterlandschap, maar ook omdat het dan cranberryseizoen is! Als het gaat om bakken en koken in deze tijd van het jaar, staat dit bijgerecht met bessen bovenaan mijn lijstje. Ik heb dit eenvoudige recept al verschillende keren gemaakt en elke keer brengt het mijn familie in de kerststemming. De zoetzure saus is de perfecte begeleiding bij kalkoen, eend of kaas.

Champignons roomsaus recept

Ik ken dit recept uit mijn kindertijd, toen mijn oma een romige champignonsaus maakte waar we allemaal dol op waren. Sindsdien gebruik ik haar recept als mijn geheime wapen voor een snel, makkelijk en heerlijk gerecht dat altijd in de smaak valt. Of het nu over pasta, vlees of groenten geserveerd wordt, deze romige champignonsaus is altijd een schot in de roos.

Bietensalade

Lekkere en gezonde bietensalade, perfect als bijgerecht of als zelfstandig tussendoortje.

Aardappelsalade met yoghurt en bieslook

Deze verfrissende en gezonde aardappelsalade met yoghurt en bieslook is ideaal voor de barbecue of als lichte lunch. Het zit vol smaak en is licht door het gebruik van yoghurt in plaats van mayonaise.

Rode wijnsaus

Een heerlijke en rijke rode wijnsaus, perfect geserveerd met rundvlees of wild.

Tomatensaus met room

Klassieke tomatensaus met toegevoegde room voor een betere smaak en romige consistentie. Ideaal voor pasta of als bijgerecht bij vlees.

Romige kaassaus met smeltkaas

Deze kaassaus met smeltkaas is een absolute favoriet in mijn familie en is door de jaren heen steeds weer verfijnd. Hij is romig, smaakvol en gewoonweg heerlijk. De saus is perfect als dip, pastasaus of bij verschillende gerechten. Als ervaren hobbykok kan ik zeggen dat dit recept altijd een succes is.

Vergelijkbare recepten

Cranberrysaus Bijgerecht

Cranberrysaus is een andere favoriet van mijn familie en vrienden omdat het zo veelzijdig is. Het kan een ongeëvenaarde smaak geven aan zowel vleesgerechten als kaas. Ik heb dit recept in de loop der jaren geperfectioneerd en ik kan je verzekeren dat het elke keer weer een hit is. Het is rijk, levendig en vol van smaak - net als chutney - dus zeker het proberen waard.

Oma's cranberrysaus

Ik ben dol op de periode van oktober tot december, niet alleen vanwege het prachtige herfst- en winterlandschap, maar ook omdat het dan cranberryseizoen is! Als het gaat om bakken en koken in deze tijd van het jaar, staat dit bijgerecht met bessen bovenaan mijn lijstje. Ik heb dit eenvoudige recept al verschillende keren gemaakt en elke keer brengt het mijn familie in de kerststemming. De zoetzure saus is de perfecte begeleiding bij kalkoen, eend of kaas.

Champignons roomsaus recept

Ik ken dit recept uit mijn kindertijd, toen mijn oma een romige champignonsaus maakte waar we allemaal dol op waren. Sindsdien gebruik ik haar recept als mijn geheime wapen voor een snel, makkelijk en heerlijk gerecht dat altijd in de smaak valt. Of het nu over pasta, vlees of groenten geserveerd wordt, deze romige champignonsaus is altijd een schot in de roos.

Bietensalade

Lekkere en gezonde bietensalade, perfect als bijgerecht of als zelfstandig tussendoortje.

Aardappelsalade met yoghurt en bieslook

Deze verfrissende en gezonde aardappelsalade met yoghurt en bieslook is ideaal voor de barbecue of als lichte lunch. Het zit vol smaak en is licht door het gebruik van yoghurt in plaats van mayonaise.

Rode wijnsaus

Een heerlijke en rijke rode wijnsaus, perfect geserveerd met rundvlees of wild.

Tomatensaus met room

Klassieke tomatensaus met toegevoegde room voor een betere smaak en romige consistentie. Ideaal voor pasta of als bijgerecht bij vlees.

Romige kaassaus met smeltkaas

Deze kaassaus met smeltkaas is een absolute favoriet in mijn familie en is door de jaren heen steeds weer verfijnd. Hij is romig, smaakvol en gewoonweg heerlijk. De saus is perfect als dip, pastasaus of bij verschillende gerechten. Als ervaren hobbykok kan ik zeggen dat dit recept altijd een succes is.

Reels

Nieuw

Top categorieën

Ontbijt

167 recepten

Laat ontbijt

147 recepten

Middagmaal

746 recepten

Diner

692 recepten

Dessert

519 recepten

Gebak

189 recepten

Taarten

108 recepten

Vleesgerechten

363 recepten