ADVERTENTIE

Bron :: Pixabay : RitaE

Schupfnudeln met zuurkool Home Cooking

Schupfnudeln met zuurkool is een echt feel-good gerecht en doet me altijd denken aan de stevige gerechten uit de traditionele Duitse keuken van mijn oma. De combinatie van de stevige Schupfnudeln en de zure smaak van de zuurkool zorgt voor een hemelse bereiding. Ik heb dit recept al zo vaak gemaakt dat ik echt veel trucjes en tips heb om te delen en ik hoop dat jullie er net zo van zullen genieten als wij in ons gezin.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 500 g Schupfnudeln (vers of voorgekookt) Toegevoegd aan
  • 500 g zuurkool Toegevoegd aan
  • 200 g Blokjes spek Toegevoegd aan
  • 2 Uien Toegevoegd aan
  • 2 teentjes knoflook Toegevoegd aan
  • Zout, peper Toegevoegd aan
  • 1 TL Karwij Toegevoegd aan
  • 2 Tablespoon Reuzel (of olie) Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

90 min.
1. Stap

Voor het recept Schupfnudeln met zuurkool pel en snijd je eerst de uien en knoflooktenen in blokjes. Een kleine tip van mij: als je de ui in koud water laat weken voordat je hem fijnsnijdt, zullen je ogen minder tranen.

2. Stap

Verhit de reuzel in een grote koekenpan en bak de spekblokjes tot ze knapperig zijn. Uit ervaring weet ik dat een goede gietijzeren pan hier het verschil kan maken.

3. Stap

Voeg nu de gesnipperde ui en knoflook toe en laat ze lichtjes bruin worden. Zorg ervoor dat ze niet verbranden, anders wordt het gerecht bitter.

4. Stap

Voeg de zuurkool en karwijzaadjes toe en roer alles goed door. Traditioneel wordt de zuurkool niet afgespoeld om de volle smaak te krijgen, maar als je hem wat milder wilt, kun je hem afspoelen in een zeef.

5. Stap

Vouw tot slot de Schupfnudeln in de Schupfnudeln met zuurkoolschotel en bak tot ze lichtbruin zijn. Breng ten slotte op smaak met zout en peper.

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Ontbijt

193 recepten

Gebak

202 recepten

Slowaaks

4 recepten

Laat ontbijt

167 recepten

Middagmaal

820 recepten

Diner

754 recepten

Dessert

583 recepten

Taarten

121 recepten

Vleesgerechten

398 recepten