ADVERTENTIE

Bron :: Paul_Brighton from Getty Images

Schotse Eieren

Een traditioneel Brits recept dat wereldwijd geliefd is. Het wordt bereid met hardgekookte eieren, omwikkeld met een vleesdeeg.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 6 stukjes ei Toegevoegd aan
  • 500 g gehakt Toegevoegd aan
  • 1 stukjes De Ui Toegevoegd aan
  • 2 kruidnagel knoflook Toegevoegd aan
  • 200 g paneermeel Toegevoegd aan
  • 2 theelepels Zout Toegevoegd aan
  • 1 theelepel Zwarte peper Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

60 min.
1. Stap

We koken vier eieren in kokend water gedurende 9 minuten om ze hard gekookt te hebben. Daarna spoelen we ze af met koud water en pellen ze voorzichtig.

2. Stap

We snijden de ui en knoflook fijn en mengen het met het gehakt. We voegen kruiden en zout toe naar smaak.

3. Stap

We vormen schijven van vlees in onze handen, waarop we een gekookt ei plaatsen. Dan wikkelen we het vlees om het ei heen zodat het volledig bedekt is.

4. Stap

Vervolgens wikkelen we elk ei in 2 geklopte eieren en paneermeel.

5. Stap

Verhit de olie in de pan en bak de Schotse eieren aan alle kanten goudbruin.

6. Stap

Serveer de bereide Schotse eieren warm met je favoriete bijgerecht.

Vergelijkbare recepten

Tomatensaus met gehaktballetjes

Een heerlijke tomatensaus met gehaktballetjes, waaraan je bijvoorbeeld knoedels kunt toevoegen.
Mis-Mas
Mis-Mas
Voorvertoning van recept Vleesballetjes in ui-appelsaus
Fotogalerij

Vleesballetjes in ui-appelsaus

Ik hou heel veel van dit recept vanwege zijn variabiliteit. Je kunt het combineren, hetzij zonder pasta met brood, of alleen pasta met saus, of balletjes met een andere bijgerecht. Oordeel zelf 😉

Gehaktballen met spaghetti

Een klassiek Italiaans gerecht dat niet alleen kinderen zal bevallen. Gehaktballen bereid in een aromatische tomatensaus, geserveerd met spaghetti.

Gekookte aardappelen met Chili con Carne

Een heerlijk gerecht dat wordt geserveerd met een heerlijke combinatie van gebakken aardappelen en pittige chili con carne. Het is een complete maaltijd die vooral op koude dagen warmte en comfort biedt.

Gehaktballetjes van gehakt

Uitstekende en eenvoudige gehaktballetjes, die ideaal zijn als bijgerecht bij verschillende gerechten of als eenvoudige maaltijd op zich.

Zelfgemaakte savooiekool roulades

Dit traditionele recept voor roulade van savooiekool is een van mijn favoriete gerechten die ik keer op keer maak. De combinatie van de knapperige savooiekool en de smaakvolle gehaktvulling, verpakt in een rijke saus, is gewoonweg onweerstaanbaar. Dit recept vraagt wat tijd en geduld, maar het resultaat is het zeker waard!

Klassieke Savooikoolrolletjes

Een lekkernij uit de Duitse keuken, savooikoolrolletjes zijn savooikoolbladeren gevuld met gehakt, die worden gestoofd in een smaakvolle bouillon. Ze zijn ideaal voor een gezellig familiediner.

Vleesmengsel voor spaghetti

Dit vleesmengsel is een klassieke toevoeging aan spaghetti. Het combineert goed met Parmezaanse kaas.

Vergelijkbare recepten

Tomatensaus met gehaktballetjes

Een heerlijke tomatensaus met gehaktballetjes, waaraan je bijvoorbeeld knoedels kunt toevoegen.
Mis-Mas
Mis-Mas
Voorvertoning van recept Vleesballetjes in ui-appelsaus
Fotogalerij

Vleesballetjes in ui-appelsaus

Ik hou heel veel van dit recept vanwege zijn variabiliteit. Je kunt het combineren, hetzij zonder pasta met brood, of alleen pasta met saus, of balletjes met een andere bijgerecht. Oordeel zelf 😉

Gehaktballen met spaghetti

Een klassiek Italiaans gerecht dat niet alleen kinderen zal bevallen. Gehaktballen bereid in een aromatische tomatensaus, geserveerd met spaghetti.

Gekookte aardappelen met Chili con Carne

Een heerlijk gerecht dat wordt geserveerd met een heerlijke combinatie van gebakken aardappelen en pittige chili con carne. Het is een complete maaltijd die vooral op koude dagen warmte en comfort biedt.

Gehaktballetjes van gehakt

Uitstekende en eenvoudige gehaktballetjes, die ideaal zijn als bijgerecht bij verschillende gerechten of als eenvoudige maaltijd op zich.

Zelfgemaakte savooiekool roulades

Dit traditionele recept voor roulade van savooiekool is een van mijn favoriete gerechten die ik keer op keer maak. De combinatie van de knapperige savooiekool en de smaakvolle gehaktvulling, verpakt in een rijke saus, is gewoonweg onweerstaanbaar. Dit recept vraagt wat tijd en geduld, maar het resultaat is het zeker waard!

Klassieke Savooikoolrolletjes

Een lekkernij uit de Duitse keuken, savooikoolrolletjes zijn savooikoolbladeren gevuld met gehakt, die worden gestoofd in een smaakvolle bouillon. Ze zijn ideaal voor een gezellig familiediner.

Vleesmengsel voor spaghetti

Dit vleesmengsel is een klassieke toevoeging aan spaghetti. Het combineert goed met Parmezaanse kaas.

Reels

Nieuw

Top categorieën

Ontbijt

173 recepten

Laat ontbijt

152 recepten

Middagmaal

760 recepten

Diner

704 recepten

Dessert

534 recepten

Gebak

192 recepten

Taarten

114 recepten

Vleesgerechten

372 recepten