ADVERTENTIE

Bron :: olgabombologna via 123RF

Saint Honore Frans dessert soezendeeg

Dit recept voor Saint Honore vergt wat tijd en geduld, maar het resultaat is het helemaal waard. De kroon op elk feest, het hoogtepunt van elk koffiefeest. Het soezendeeg dessert gevuld met vanillecrème komt oorspronkelijk uit de Franse keuken. De delicate smaak van vanille, de zoetheid van de karamelsaus en de lichte knapperigheid van het gebak maken dit dessert gewoonweg onweerstaanbaar.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
8

Voor het soezendeeg:

  • 125 ml water Toegevoegd aan
  • 60 g boter Toegevoegd aan
  • 1 Knijpen zout Toegevoegd aan
  • 75 g Meel Toegevoegd aan
  • 3 Eieren Toegevoegd aan

Voor het bladerdeeg:

  • 125 g Meel Toegevoegd aan
  • 60 g boter Toegevoegd aan
  • 1 Knijpen zout Toegevoegd aan
  • 60 ml water Toegevoegd aan

Voor de room:

  • 3 dooier Toegevoegd aan
  • 100 g suiker Toegevoegd aan
  • 25 g Meel Toegevoegd aan
  • 12 l melk Toegevoegd aan
  • 1 vanillestokje Toegevoegd aan

Voor de karamelsaus:

  • 200 g suiker Toegevoegd aan
  • 50 ml water Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

120 min.
1. Stap

Om het Saint Honore recept te bakken, begin je met het soezendeeg. Breng het water, de boter en het zout in een pan aan de kook. Voeg dan de bloem toe en roer voortdurend tot zich een deegklomp vormt. Haal de pan van het vuur en roer er één voor één de eieren door. Spuit cirkels van het mengsel op bakpapier.

2. Stap

Kneed voor het bladerdeeg de bloem, boter, zout en water tot een glad deeg en vorm er ook rondjes van. Leg deze op het soezendeeg. Bak de soesjes nu op 180 graden ventilator in ongeveer 20 minuten goudbruin. Laat ze volledig afkoelen.

3. Stap

Klop voor de crème de eidooier en suiker schuimig. Roer de bloem erdoor. Breng de melk aan de kook met het uitgeschraapte vanillestokje en voeg langzaam toe aan het eidooiermengsel. Verwarm alles weer samen tot de room dikker wordt. Laat de room vervolgens afkoelen.

4. Stap

Bereid de karamelsaus door de suiker en het water in een pan te karamelliseren.

5. Stap

Bestrijk nu de afgekoelde deegcirkels met de room en versier ze met meer soezendeeg. Besprenkel het Saint Honore gebak tot slot met de karamelsaus. Laat de karamelsaus goed drogen voor het serveren.

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Diner

812 recepten

Ontbijt

210 recepten

Laat ontbijt

180 recepten

Middagmaal

880 recepten

Dessert

631 recepten

Gebak

203 recepten

Taarten

130 recepten

Vleesgerechten

423 recepten

Pasta

113 recepten