ADVERTENTIE

Bron :: Freepik

Romige Franse Ui Kipschotel

De verrukkelijke combinatie van sappige kippenborsten, gekarameliseerde uien en een romige, smaakvolle saus zorgt ervoor dat mijn familie terugkomt voor meer van dit recept!

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 4 Kippenborsten zonder bot en vel Toegevoegd aan
  • Zout, naar smaak Toegevoegd aan
  • Peper, naar smaak Toegevoegd aan
  • 1 eetlepel olie Toegevoegd aan
  • 2 Middelgrote uien, in dunne plakjes gesneden Toegevoegd aan
  • 2 teentjes Knoflook, fijngehakt Toegevoegd aan
  • 1 Kop runderbouillon Toegevoegd aan
  • 1 Kop Zware room Toegevoegd aan
  • 1 theelepel Verse tijmblaadjes Toegevoegd aan
  • 1 Kop Geraspte Gruyère kaas Toegevoegd aan
  • Gehakte peterselie, voor de garnering Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

50 min.
1. Stap

Begin met het voorverwarmen van de oven op 200°C. Terwijl de oven opwarmt, kruid je de kipfilets met zout en peper - iets wat ik sterk aanraad om de kip extra smaak te geven.

2. Stap

Verhit de olie in een gietijzeren koekenpan of ovenveilige pan op middelhoog vuur. Voeg de kip toe en bak ongeveer 5-6 minuten aan elke kant, of tot ze gelijkmatig bruin zijn. Ik heb gemerkt dat een gelijkmatige bruining aan beide kanten belangrijk is voor de smaak en sappigheid van de kip. Haal de kip eruit en zet apart.

3. Stap

Voeg in dezelfde pan de gesneden uien toe. Laat ze op middelhoog vuur 10-15 minuten koken, of tot ze gekarameliseerd en zacht zijn. Dit proces mag niet overhaast worden; door de uien goed te karamelliseren komt hun natuurlijke zoetheid naar boven, een essentieel aspect van dit decadente gerecht.

4. Stap

Roer vervolgens de knoflook erdoor en bak nog een minuut. Voeg de runderbouillon toe en zorg ervoor dat je alle stukjes uit de pan schraapt. Het zijn deze stukjes die het gerecht een robuuste smaak geven. Breng het geheel aan de kook. Voeg de room en tijm toe en blijf sudderen tot de saus dikker wordt. Voeg nu zout en peper naar eigen voorkeur toe.

5. Stap

Leg de kip terug in de pan en bestrooi de bovenkant met gruyèrekaas. Zet de pan in de voorverwarmde oven en bak 15 minuten, of tot de kaas bubbelt en de kip gaar is. Hier is een handige tip: controleer altijd de gaarheid van de kip met een vleesthermometer - een interne temperatuur van 74°C betekent dat je kip perfect gaar is.

6. Stap

Garneer tot slot met wat versgehakte peterselie en je romige Franse uienkip is klaar om geserveerd te worden.

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Middagmaal

922 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten

Vleesgerechten

438 recepten

Pasta

117 recepten