ADVERTENTIE

Bron :: Taiftin for Getty Images

Rode kerstkool met appels

Verse rode kool is een must tijdens de feestdagen. Dit recept met appel en rode kool is een traditie bij ons thuis en brengt het beste van de herfst en Kerstmis samen. De zoete appels en hartige rode kool vullen elkaar perfect aan en, afhankelijk van je voorkeur, kan het verfijnd worden met kruidnagel of kaneel.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
5
  • 1 midden Rode kool, fijngesneden Toegevoegd aan
  • 2 groot Appels, geschild en in blokjes gesneden Toegevoegd aan
  • 12 Kop water Toegevoegd aan
  • 14 Kop suiker Toegevoegd aan
  • 14 Kop balsamicoazijn Toegevoegd aan
  • 3 Anjers Toegevoegd aan
  • 2 Laurierbladeren Toegevoegd aan
  • 1 Kaneelstokje Toegevoegd aan
  • Zout en peper naar smaak Toegevoegd aan
  • 20 g boter Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

40 min.
1. Stap

Voor het kerstappel en rode kool recept doe je de gesneden rode kool en appelstukjes in een grote pan. Ik raad aan een zware, gietijzeren pan te gebruiken die de warmte goed verdeelt.

2. Stap

Voeg water, suiker, balsamicoazijn, kruidnagels, laurierblaadjes en een kaneelstokje toe. Het mengsel van suiker en balsamicoazijn maakt de kool aangenaam zoet en zuur tegelijk.

3. Stap

Breng aan de kook, zet dan het vuur laag, dek de pan gedeeltelijk af en laat een uur sudderen, af en toe roeren.

4. Stap

Voeg na een uur de boter toe en breng op smaak met zout en peper. Laat nog eens 30 minuten sudderen.

5. Stap

Roer tot slot de rode appel kool goed door en serveer direct. De appel rodekool smaakt vaak nog beter als je hem opnieuw opwarmt, daarom maak ik hem graag de dag voor het feest klaar.

Reels

Nieuw

Top categorieën

Ontbijt

178 recepten

Vleesgerechten

376 recepten

Laat ontbijt

156 recepten

Middagmaal

770 recepten

Diner

716 recepten

Dessert

541 recepten

Gebak

194 recepten

Taarten

115 recepten