ADVERTENTIE

Bron :: Pixabay: 4666192

Recept voor geroosterde varkensbuik Porchetta

Dit recept past perfect bij geroosterde aardappelen en een frisse groene salade. Geniet van deze klassieke Italiaanse showstopper!

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
7
  • 5 Ponden Buikspek zonder bot, met vel Toegevoegd aan
  • 2 tbls Van venkelzaad Toegevoegd aan
  • 2 tbls Verse rozemarijn, fijngehakt Toegevoegd aan
  • 2 teentjes Knoflook, fijngehakt Toegevoegd aan
  • 2 lepels Van zout Toegevoegd aan
  • 1 theelepel Van zwarte peper Toegevoegd aan
  • Keukentouw Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

270 min.
1. Stap

Begin met het voorbereiden van het buikspek. Zorg ervoor dat je overtollig vet wegsnijdt en snijd de huid in. Dit moet voorzichtig gebeuren zonder in het vlees zelf te snijden. Geloof me als ik zeg dat dit helpt om het vet te laten smelten en die mooie knapperige bruine bovenkant te creëren tijdens het braden.

2. Stap

Rooster je venkelzaadjes in een droge koekenpan op middelhoog vuur tot ze geurig zijn - dit duurt meestal ongeveer 2 minuten. Het fijnmalen van geroosterde zaden verbetert de smaak aanzienlijk.

3. Stap

Combineer de geroosterde venkelzaadjes, gehakte rozemarijn, gehakte knoflook, zout en zwarte peper. Wrijf dit mengsel over de hele vleeskant van het buikspek. Uit ervaring stel ik voor om het mengsel een paar minuten op het vlees te laten zitten om de smaken te laten trekken.

4. Stap

Rol het buikspek in de lengte op zodat de huid om de hele buitenkant zit. Maak het stevig vast met keukentouw. Ik heb gemerkt dat hoe strakker de rol, hoe beter de sappen in de porchetta blijven.

5. Stap

Leg de opgerolde porchetta op een rooster in een braadslee. Laat het een nacht rusten in de koelkast. Deze stap helpt om de huid uit te drogen, waardoor hij nog knapperiger wordt als hij eenmaal geroosterd is.

6. Stap

Haal de porchetta de volgende dag uit de koelkast en laat het een uur op kamertemperatuur komen voordat je het gaat bereiden. Verwarm je oven voor op 500 graden Fahrenheit.

7. Stap

Rooster de porchetta ongeveer 30 minuten op hoog vuur om de huid knapperig te krijgen en zet het vuur dan lager op 325 graden Fahrenheit. Bak nog 3-4 uur door tot het vlees mals is. Veel geduld, want langzaam braden geeft de porchetta zijn kenmerkende smaak.

8. Stap

Als je klaar bent, laat je de porchetta ongeveer 20 minuten rusten voordat je hem aansnijdt. Dit helpt om de sappen vast te houden en zorgt ervoor dat je porchetta van het eerste tot het laatste plakje vochtig en smaakvol is.

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Diner

807 recepten

Ontbijt

207 recepten

Laat ontbijt

177 recepten

Middagmaal

874 recepten

Dessert

629 recepten

Gebak

203 recepten

Taarten

130 recepten

Vleesgerechten

420 recepten

Pasta

113 recepten