ADVERTENTIE

Bron :: Tetsunori via Adobe Stock

Portwijn saus

Een rijke en smaakvolle portwijn saus, perfect als begeleiding bij geroosterd vlees of wild.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 2 Eetlepel olijfolie Toegevoegd aan
  • 2 Sjalotten Fijngehakt Toegevoegd aan
  • 2 Toe Knoflook, fijngehakt Toegevoegd aan
  • 250 ml Portwijn Toegevoegd aan
  • 500 ml runderbouillon Toegevoegd aan
  • 1 Theelepel suiker Toegevoegd aan
  • 1 Theelepel Verse tijm, fijngehakt Toegevoegd aan
  • 2 Theelepel Maïszetmeel, opgelost in iets koud water Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

30 min.
1. Stap

Voor de portsaus, verwarm de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de sjalotten en de knoflook toe en bak ze ongeveer 2 minuten lang, tot ze zacht zijn.

2. Stap

Giet de portwijn in de pan en laat het 5 minuten koken tot het volume gehalveerd is.

3. Stap

Giet de runderbouillon in de pan en voeg de suiker en tijm toe. Laat het mengsel 15 minuten sudderen.

4. Stap

Voeg het maïszetmeel toe aan de pan en roer het door. Laat de saus nog 2-3 minuten koken, totdat hij is ingedikt. Je kunt meer maïszetmeel toevoegen als je een dikkere saus wilt.

5. Stap

Haal de pan van het fornuis en laat de portsaus iets afkoelen voordat je het serveert. Zeef de saus door een fijne zeef om de sjalotten en knoflook te verwijderen als je een gladdere saus verkiest.

Vergelijkbare recepten

Eenvoudig bereide rode wijnsaus

Een aromatische, dieprode saus die perfect past bij verschillende vleesgerechten. Deze rode wijnsaus zal zeker de adem van uw gasten wegnemen.

Everzwijnbout met Saus

Een heerlijke everzwijnbout, langzaam geroosterd tot hij zacht en sappig is. Dit robuuste en geruststellende gerecht is perfect voor koude winteravonden en speciale gelegenheden.

Champignons roomsaus recept

Ik ken dit recept uit mijn kindertijd, toen mijn oma een romige champignonsaus maakte waar we allemaal dol op waren. Sindsdien gebruik ik haar recept als mijn geheime wapen voor een snel, makkelijk en heerlijk gerecht dat altijd in de smaak valt. Of het nu over pasta, vlees of groenten geserveerd wordt, deze romige champignonsaus is altijd een schot in de roos.

Tefteli Russische Gehaktballen

Tefteli is een traditioneel Russisch gerecht gemaakt van gehakt, dat gemakkelijk te bereiden is en heerlijk gekruid is. Deze gehaktballen worden gekookt in een tomatensaus en kunnen worden geserveerd met rijst of aardappelpuree.

Heerlijke kaastortellini in tomatensaus

Dit recept voor kaastortellini in tomatensaus is een eenvoudig, snel en lekker gerecht dat ik vaak maak als ik tijd wil besparen, maar niet wil inleveren op smaak. Met verse basilicum en geraspte parmezaan is het een favoriet bij mijn familie en vrienden!

Rode wijnsaus

Een heerlijke en rijke rode wijnsaus, perfect geserveerd met rundvlees of wild.

Romige kaassaus met smeltkaas

Deze kaassaus met smeltkaas is een absolute favoriet in mijn familie en is door de jaren heen steeds weer verfijnd. Hij is romig, smaakvol en gewoonweg heerlijk. De saus is perfect als dip, pastasaus of bij verschillende gerechten. Als ervaren hobbykok kan ik zeggen dat dit recept altijd een succes is.

Veganistische Jus

Een heerlijke en eenvoudige veganistische versie van de klassieke jus. Perfect met aardappelpuree, gebakken tofu en meer.

Vergelijkbare recepten

Eenvoudig bereide rode wijnsaus

Een aromatische, dieprode saus die perfect past bij verschillende vleesgerechten. Deze rode wijnsaus zal zeker de adem van uw gasten wegnemen.

Everzwijnbout met Saus

Een heerlijke everzwijnbout, langzaam geroosterd tot hij zacht en sappig is. Dit robuuste en geruststellende gerecht is perfect voor koude winteravonden en speciale gelegenheden.

Champignons roomsaus recept

Ik ken dit recept uit mijn kindertijd, toen mijn oma een romige champignonsaus maakte waar we allemaal dol op waren. Sindsdien gebruik ik haar recept als mijn geheime wapen voor een snel, makkelijk en heerlijk gerecht dat altijd in de smaak valt. Of het nu over pasta, vlees of groenten geserveerd wordt, deze romige champignonsaus is altijd een schot in de roos.

Tefteli Russische Gehaktballen

Tefteli is een traditioneel Russisch gerecht gemaakt van gehakt, dat gemakkelijk te bereiden is en heerlijk gekruid is. Deze gehaktballen worden gekookt in een tomatensaus en kunnen worden geserveerd met rijst of aardappelpuree.

Heerlijke kaastortellini in tomatensaus

Dit recept voor kaastortellini in tomatensaus is een eenvoudig, snel en lekker gerecht dat ik vaak maak als ik tijd wil besparen, maar niet wil inleveren op smaak. Met verse basilicum en geraspte parmezaan is het een favoriet bij mijn familie en vrienden!

Rode wijnsaus

Een heerlijke en rijke rode wijnsaus, perfect geserveerd met rundvlees of wild.

Romige kaassaus met smeltkaas

Deze kaassaus met smeltkaas is een absolute favoriet in mijn familie en is door de jaren heen steeds weer verfijnd. Hij is romig, smaakvol en gewoonweg heerlijk. De saus is perfect als dip, pastasaus of bij verschillende gerechten. Als ervaren hobbykok kan ik zeggen dat dit recept altijd een succes is.

Veganistische Jus

Een heerlijke en eenvoudige veganistische versie van de klassieke jus. Perfect met aardappelpuree, gebakken tofu en meer.

Reels

Nieuw

Top categorieën

Ontbijt

173 recepten

Laat ontbijt

152 recepten

Middagmaal

760 recepten

Diner

704 recepten

Dessert

534 recepten

Gebak

192 recepten

Taarten

114 recepten

Vleesgerechten

372 recepten