ADVERTENTIE

Bron :: Lesyy from Getty Images

Pompoensoep met kerrie

Pompoensoep met kerrie en kokosmelk, geschikt voor op de feesttafel.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 1 stukjes Pompoen uit Hokkaido Toegevoegd aan
  • 2 Lepels Olijfolie Toegevoegd aan
  • 1 stukjes De Ui Toegevoegd aan
  • 3 Anjers Knoflook Toegevoegd aan
  • 2 lepels currykruiden Toegevoegd aan
  • Zout en peper naar smaak Toegevoegd aan
  • 400 ml Kokosmelk Toegevoegd aan
  • 1 liter Groentebouillon Toegevoegd aan
  • Voor decoratie: Toegevoegd aan
  • Pompoenzaden Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

60 min.
1. Stap

Verwarm eerst de oven voor op 200 graden. Snijd de pompoen doormidden en schep de zaden eruit. Je kunt de pitten bewaren voor later en ze bakken als lekker bijgerecht bij de soep. Snijd de pompoenhelften vervolgens in kleinere stukken en schik ze op een bakplaat bekleed met bakpapier en besprenkel met olijfolie. Bak de pompoen ongeveer 30 minuten of tot hij zacht is.

2. Stap

Fruit ondertussen de gesnipperde ui in een pan met olijfolie. Zodra de ui goudbruin is, voeg je het kerriepoeder en de geperste knoflook toe en bak je nog een paar minuten. Pas op dat de knoflook niet verbrandt - het is beter om het op een lager vuur te bakken. Voeg dan de geroosterde pompoen, kokosmelk en bouillon toe. Laat alles ongeveer 10 minuten op middelhoog vuur pruttelen.

3. Stap

Mix de soep vervolgens tot een gladde massa. Breng de soep ten slotte op smaak met zout en peper.

4. Stap

Serveer de pompoensoep warm, bestrooid met geroosterde pompoenpitten. Deze soep is een heerlijk gerecht voor koele herfstdagen.

Vergelijkbare recepten

Pompoen- en linzensoep - Recept door Agata

Deze hartige veganistische pompoensoep is bijzonder verwarmend in het koude seizoen. Het recept is snel en gemakkelijk te bereiden.

Hokkaido Pompoenroomsoep

Pompoenroomsoep is het perfecte gerecht voor koude herfst- en winterdagen. Het is niet nodig om de Hokkaido-pompoen te schillen en het zit vol voeding en smaak.

Pompoen pasta

Recept voor een eenvoudige pasta met hokkaido pompoen die perfect is voor lunch of diner.

Pasta met wortel-pompoensaus

Perfecte en gezonde pasta met wortel-pompoensaus die je opwarmt en vult.

Veganistische zoete aardappel en kikkererwten curry

Er gaat niets boven een warme kom zoete aardappel en kikkererwtencurry om je smaakpapillen te verzadigen op een koele avond.

Romige vegetarische zoete aardappelsoep

Ik ben erg dol geworden op deze soep. Ik probeerde hem voor het eerst op een koude winteravond en was meteen onder de indruk van de hartige en toch zoete smaak. Hij verwarmt je van binnenuit en is uitzonderlijk lekker. Ik hou vooral van het gemak van de bereiding en het feit dat je alle ingrediënten meestal al in huis hebt.

Hoe maak je je eigen Hokkaido pompoensoep in de herfst?

Pompoensoep uit Hokkaido is een herfstige lekkernij die ik elk jaar met veel plezier klaarmaak. Het vereenvoudigde proces - inclusief het niet schillen van de pompoen - maakt de soep tot een absolute favoriet tijdens de koelere maanden. Hij is niet alleen lekker en gezond, maar ook leuk om te maken - een echte traktatie voor de smaakpapillen.

Broccolisoep zonder room

Deze uitstekende broccolisoep is makkelijk te bereiden en bevat geen room.

Vergelijkbare recepten

Pompoen- en linzensoep - Recept door Agata

Deze hartige veganistische pompoensoep is bijzonder verwarmend in het koude seizoen. Het recept is snel en gemakkelijk te bereiden.

Hokkaido Pompoenroomsoep

Pompoenroomsoep is het perfecte gerecht voor koude herfst- en winterdagen. Het is niet nodig om de Hokkaido-pompoen te schillen en het zit vol voeding en smaak.

Pompoen pasta

Recept voor een eenvoudige pasta met hokkaido pompoen die perfect is voor lunch of diner.

Pasta met wortel-pompoensaus

Perfecte en gezonde pasta met wortel-pompoensaus die je opwarmt en vult.

Veganistische zoete aardappel en kikkererwten curry

Er gaat niets boven een warme kom zoete aardappel en kikkererwtencurry om je smaakpapillen te verzadigen op een koele avond.

Romige vegetarische zoete aardappelsoep

Ik ben erg dol geworden op deze soep. Ik probeerde hem voor het eerst op een koude winteravond en was meteen onder de indruk van de hartige en toch zoete smaak. Hij verwarmt je van binnenuit en is uitzonderlijk lekker. Ik hou vooral van het gemak van de bereiding en het feit dat je alle ingrediënten meestal al in huis hebt.

Hoe maak je je eigen Hokkaido pompoensoep in de herfst?

Pompoensoep uit Hokkaido is een herfstige lekkernij die ik elk jaar met veel plezier klaarmaak. Het vereenvoudigde proces - inclusief het niet schillen van de pompoen - maakt de soep tot een absolute favoriet tijdens de koelere maanden. Hij is niet alleen lekker en gezond, maar ook leuk om te maken - een echte traktatie voor de smaakpapillen.

Broccolisoep zonder room

Deze uitstekende broccolisoep is makkelijk te bereiden en bevat geen room.

Reels

Nieuw

Top categorieën

Diner

534 recepten

Ontbijt

85 recepten

Laat ontbijt

99 recepten

Middagmaal

559 recepten

Dessert

329 recepten

Gebak

150 recepten

Taarten

70 recepten

Vleesgerechten

280 recepten

Pasta

78 recepten