ADVERTENTIE

Bron :: atlasstudio from Canva

Pizzadeeg met zure room

Lekker en luchtig zure room pizzadeeg.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 500 g Gewoon meel Toegevoegd aan
  • 200 g Zure room Toegevoegd aan
  • 200 ml Warme melk Toegevoegd aan
  • 1 verpakking Gedroogde gist Toegevoegd aan
  • 2 en Zouten Toegevoegd aan
  • 2 en Suiker Toegevoegd aan
  • 2 en Olijfolie Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

90 min.
1. Stap

Begin met het activeren van de gist. Voeg in een grote kom de warme melk, gist en suiker toe. Laat ze ongeveer 5 minuten zitten tot het mengsel begint te bubbelen.

2. Stap

Voeg de bloem, het zout, de olijfolie en de zure room toe aan de kom. Verwerk het mengsel met je handen of een pollepel tot er een glad deeg ontstaat.

3. Stap

Vorm het deeg tot een bal en laat het in een bak afgedekt met een vochtige doek op een warme plaats ongeveer 60 minuten rijzen of tot het deeg verdubbeld is in omvang.

4. Stap

Eenmaal gerezen, rol je het deeg uit tot de gewenste pizzagrootte. Ik raad altijd aan om de randen van het deeg dikker te laten, zodat de pizza een mooie rand heeft.

5. Stap

Het deeg is klaar om bestreken te worden met pizzapuree en belegd te worden met je favoriete ingrediënten.

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Ontbijt

193 recepten

Gebak

202 recepten

Slowaaks

4 recepten

Laat ontbijt

167 recepten

Middagmaal

820 recepten

Diner

754 recepten

Dessert

583 recepten

Taarten

121 recepten

Vleesgerechten

398 recepten