ADVERTENTIE

Bron :: Pixabay: stevepb

Perfect Klassiek Gin Martini Recept

Een goed gemaakte martini is als een symfonie in een glas, met de smaakvolle gin, de vermout en de garnerende olijf die in harmonie orkestreren.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
1
  • 60 ml Gin (kies een mediumdroge gin van goede kwaliteit) Toegevoegd aan
  • 10 ml Droge vermout Toegevoegd aan
  • Ijsblokjes Toegevoegd aan
  • 1 Groene olijf Toegevoegd aan
  • Draai citroenschil (optioneel) Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

5 min.
1. Stap

Koel je martiniglas. Dit detail lijkt misschien onbelangrijk, maar geloof me, een gekoeld glas zorgt ervoor dat de cocktail langer de perfecte drinktemperatuur behoudt. Zet het ongeveer een half uur voordat je van plan bent je martini te serveren in de vriezer.

2. Stap

Meng gin en vermout in een mengglas. In de loop der jaren heb ik ontdekt dat het geheim van een uitzonderlijke gin martini in de kwaliteit van deze twee elementen zit. Kies voor topmerken voor de beste resultaten.

3. Stap

Vul het mengglas tot de rand met ijsblokjes. Het ijs koelt niet alleen de ingrediënten, maar helpt ze ook een beetje te verdunnen, waardoor de drank zachter en zachter wordt.

4. Stap

Roer het mengsel ongeveer 30 seconden. Schud niet, want dan wordt je drankje troebel in plaats van doorzichtig. Roer voorzichtig en waardeer de kunst en het ritueel van het maken van deze klassieke cocktail.

5. Stap

Zeef het mengsel in je gekoelde martiniglas. Zeef verwijdert de ijsblokjes en voorkomt verdere verdunning van je cocktail.

6. Stap

Garneer met een enkele groene olijf aan een cocktailprikker, of met een vleugje citroenschil als je dat lekker vindt. De groene olijf voegt een hartige noot toe die de gin mooi aanvult.

7. Stap

Proef deze klassieke cocktail langzaam; hij is krachtiger dan je denkt. De gin martini spreekt het verfijnde gehemelte aan en biedt een perfecte balans van bittere, zoete en hartige tonen.

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Gebak

202 recepten

Dessert

587 recepten

Vleesgerechten

404 recepten

Ontbijt

193 recepten

Laat ontbijt

167 recepten

Slowaaks

4 recepten

Middagmaal

831 recepten

Diner

765 recepten

Taarten

123 recepten