ADVERTENTIE

Bron :: SMarina from Getty Images

Pasta met garnalen in tomatensaus

Het recept voor pasta met garnalen in tomatensaus is een van mijn favoriete gerechten. De garnalen vullen de pasta perfect aan en de tomatensaus geeft het gerecht precies genoeg pit.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 400 gram spaghetti Toegevoegd aan
  • 400 gram Garnalen Toegevoegd aan
  • 1 kan Tomaten op sap Toegevoegd aan
  • 2 kruidnagel Knoflook Toegevoegd aan
  • Snufje rode peper Toegevoegd aan
  • Olie voor de pan Toegevoegd aan
  • Zout en zwarte peper om op smaak te brengen Toegevoegd aan
  • Verse basilicum voor garnering Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

40 min.
1. Stap

Begin met het koken van de spaghetti in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Ik geef altijd de voorkeur aan al dente koken zodat de pasta stevig is.

2. Stap

Fruit in een koekenpan fijngehakte knoflook in verhitte olie.

3. Stap

Voeg dan de garnalen toe die je eerder hebt schoongemaakt. Bak ze op middelhoog vuur tot ze roze zijn, dit duurt ongeveer 5-7 minuten.

4. Stap

Voeg dan een blik tomaten toe. Ik gebruik het liefst hele tomaten, die ik dan in de pan doe. Zo krijg je een saus met grotere stukken tomaat, wat een speciaal karakter geeft aan het gerecht.

5. Stap

Breng op smaak met zout, peper en rode peper. Laat de saus zachtjes sudderen om alle smaken te combineren.

6. Stap

Voeg tot slot de gekookte pasta direct toe aan de pan en meng alles door elkaar. Serveer met verse basilicum.

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Gebak

202 recepten

Dessert

587 recepten

Vleesgerechten

404 recepten

Ontbijt

193 recepten

Laat ontbijt

167 recepten

Slowaaks

4 recepten

Middagmaal

831 recepten

Diner

765 recepten

Taarten

123 recepten