ADVERTENTIE

Bron :: hanbr from Getty Images

Mierikswortelsaus met gerookt vlees

Bereid een huisgemaakte mierikswortelsaus met gerookt vlees. Dit recept is perfect voor de zondagse lunch of een andere speciale gelegenheid.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4

Saus

  • 100 g boter Toegevoegd aan
  • 2 Stukken De Ui Toegevoegd aan
  • 3 Lepels Meel Toegevoegd aan
  • 500 ml runderbouillon Toegevoegd aan
  • 200 g Geraspte mierikswortel Toegevoegd aan
  • 200 ml Smetana Toegevoegd aan

Maso

  • 800 g gerookt vlees Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

90 min.
1. Stap

Was het vlees, droog het en snijd het in kleinere stukjes.

2. Stap

Verhit de boter in de pan, voeg de fijngesneden ui toe en bak deze.

3. Stap

Voeg bloem toe en bak tot het begint een bruine kleur te vormen.

4. Stap

Voeg mierikswortel toe en meng.

5. Stap

Voeg langzaam de runderbouillon toe, blijf roeren om klontjes te voorkomen.

6. Stap

Voeg de room toe, roer en laat de saus ongeveer 15 minuten sudderen op laag vuur.

7. Stap

Voeg op de pan gerookt vlees toe en laat het nog 15 minuten sudderen in de saus.

8. Stap

Serveer de saus heet, bij voorkeur met knoedel. Eet smakelijk!

Vergelijkbare recepten

Rode linzen met kip

Verras uw familie met een heerlijke en gezonde maaltijd die dankzij de linzen vol eiwitten zit. Dit eenvoudige gerecht met kip, aardappelen en tomaten is de ideale oplossing voor elke lunch of diner.

Varkensvlees in mierikswortelsaus

Zacht, sappig varkensvlees geserveerd met een pittige saus op basis van mierikswortel is een gerecht dat de titel van klassieke lunch verdient. Ideaal voor een zondagse lunch met familie.

Lentejas (Spaanse linzensoep)

Dit recept voor lentejas komt rechtstreeks uit Spanje en werd met liefde gemaakt door mijn Spaanse oma. Toen ik jonger was, bracht ik vele gelukkige uren door in haar keuken, luisterend naar de geurige aroma's en de liefdevol bereide maaltijden. Dit is een traditioneel, hartig en bevredigend gerecht dat bijzonder goed past bij koude winterdagen.

Aardappelknödels gevuld met gerookt vlees

Ik kook regelmatig aardappelknödels gevuld met gerookt vlees in het weekend, als we op het platteland zijn.

Klassieke Zwabische koolspätzle

Dit traditionele Zuid-Duitse gerecht is een van mijn favorieten, dat ik al vaak heb klaargemaakt. De combinatie van hartige spaetzle en de lichtzure smaak van de kool is niet alleen heerlijk, maar ook erg vullend. Een echt comfort food dat vooral goed smaakt in het koude seizoen!

Gegratineerde kip op zuurkool met room

Recept voor heerlijke en gezonde gegratineerde kip op zuurkool met room.

Wirsingkohlsoup

Een hartige en gezondheidsbevorderende wirsingkoolsoep. Ideaal voor koude dagen. De ingrediënten worden gewoon allemaal samen gekookt tot de kool zacht is!

Hartig gehakt met spitskool

Dit recept is favoriet bij mijn familie en staat vaak bij ons op tafel. De combinatie van pittig gehakt en de milde, lichtzoete smaak van spitskool is gewoon onovertroffen. Met een paar kleine trucjes die ik in de loop der jaren heb geleerd, wordt dit gerecht altijd een absolute streling voor het gehemelte.

Vergelijkbare recepten

Rode linzen met kip

Verras uw familie met een heerlijke en gezonde maaltijd die dankzij de linzen vol eiwitten zit. Dit eenvoudige gerecht met kip, aardappelen en tomaten is de ideale oplossing voor elke lunch of diner.

Varkensvlees in mierikswortelsaus

Zacht, sappig varkensvlees geserveerd met een pittige saus op basis van mierikswortel is een gerecht dat de titel van klassieke lunch verdient. Ideaal voor een zondagse lunch met familie.

Lentejas (Spaanse linzensoep)

Dit recept voor lentejas komt rechtstreeks uit Spanje en werd met liefde gemaakt door mijn Spaanse oma. Toen ik jonger was, bracht ik vele gelukkige uren door in haar keuken, luisterend naar de geurige aroma's en de liefdevol bereide maaltijden. Dit is een traditioneel, hartig en bevredigend gerecht dat bijzonder goed past bij koude winterdagen.

Aardappelknödels gevuld met gerookt vlees

Ik kook regelmatig aardappelknödels gevuld met gerookt vlees in het weekend, als we op het platteland zijn.

Klassieke Zwabische koolspätzle

Dit traditionele Zuid-Duitse gerecht is een van mijn favorieten, dat ik al vaak heb klaargemaakt. De combinatie van hartige spaetzle en de lichtzure smaak van de kool is niet alleen heerlijk, maar ook erg vullend. Een echt comfort food dat vooral goed smaakt in het koude seizoen!

Gegratineerde kip op zuurkool met room

Recept voor heerlijke en gezonde gegratineerde kip op zuurkool met room.

Wirsingkohlsoup

Een hartige en gezondheidsbevorderende wirsingkoolsoep. Ideaal voor koude dagen. De ingrediënten worden gewoon allemaal samen gekookt tot de kool zacht is!

Hartig gehakt met spitskool

Dit recept is favoriet bij mijn familie en staat vaak bij ons op tafel. De combinatie van pittig gehakt en de milde, lichtzoete smaak van spitskool is gewoon onovertroffen. Met een paar kleine trucjes die ik in de loop der jaren heb geleerd, wordt dit gerecht altijd een absolute streling voor het gehemelte.

Reels

Nieuw

Top categorieën

Ontbijt

166 recepten

Laat ontbijt

147 recepten

Middagmaal

738 recepten

Diner

687 recepten

Dessert

517 recepten

Gebak

189 recepten

Taarten

106 recepten

Vleesgerechten

360 recepten