ADVERTENTIE

Bron :: Silvia Bogdanski via Adobe Stock

Marsepein croissants ( Obrazy) recept

Marsepein croissants zijn een absolute favoriet in mijn familie met Kerstmis. Het kost eigenlijk niet veel moeite om ze te maken en het resultaat is ongelooflijk lekker. Dankzij hun vorm zijn de marsepeinen balletjes gemakkelijk om te toveren tot croissants, waardoor ze een echte blikvanger zijn op de koffietafel.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
20
  • 100 g bloemsuiker Toegevoegd aan
  • 200 g Rauwe marsepeinpasta Toegevoegd aan
  • 2 Eiwit (maat M) Toegevoegd aan
  • 200 g Amandelen (gesneden) Toegevoegd aan
  • chocoladeglazuur Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

100 min.
1. Stap

Om de marsepeinen cressen te maken, meng je eerst de poedersuiker met het rauwe marsepeinmengsel in een kom. Mijn ervaring is dat het belangrijk is dat de marsepein zacht is, anders is het moeilijk te mengen. Laat het eventueel eerst op kamertemperatuur komen.

2. Stap

Roer dan voorzichtig de eiwitten erdoor tot het mengsel egaal is. Dit moet niet te haastig gebeuren, zodat het mengsel glad blijft.

3. Stap

Strooi de amandelen op een plat bord. Neem met vochtige handen kleine porties van het marsepeinmengsel en vorm er balletjes van. Mijn tip is om je handen vochtig te houden, anders plakt de marsepein te veel.

4. Stap

Rol de balletjes vervolgens door de amandelen en vorm er croissants van. Leg de croissants op een met bakpapier beklede bakplaat. De gesneden amandelen geven de croissants hun karakteristieke uiterlijk en zorgen voor een knapperige buitenkant.

5. Stap

Bak de marsepeinen kransjes ongeveer 10-15 minuten op 150 graden (heteluchtoven) tot ze goudbruin zijn. Houd ze tegen het einde van de baktijd in de gaten, want ik wil niet dat ze te donker worden. Versier ze na het afkoelen met chocoladeglazuur.

Vergelijkbare recepten

Eiwitkoekjes met noten

Ik maak altijd graag dit recept voor eiwitkoekjes als ik na het bakken een restje eiwit over heb. Het is supermakkelijk en de koekjes zijn heerlijk en bevatten veel eiwitten. Ze zijn perfect als tussendoortje of voor onderweg.

Appeltaart dessert

Deze gebakken appeltaart is zowel een fruitig als hartig herfst- en winterdessert dat ik altijd graag maak. Het vult niet alleen het huis met de smaken van kaneel en geroosterde appels, het is ook een echte blikvanger op elke koffietafel. Door marsepein toe te voegen krijgt de klassieke gebakken appel een hele nieuwe twist, die erg populair is.

Eenvoudig decoratieve kinderkoekjes bakken

Mijn kinderen zijn dol op deze koekjes. Ze zijn niet alleen lekker, maar ook feestelijk en schattig, waardoor ze perfect zijn voor kinderfeestjes en andere vieringen. Ze zijn gemaakt met eenvoudige ingrediënten en zijn snel klaar. Ik heb ze ontelbare keren gemaakt en de glimlach op de gezichten van mijn kinderen als ze deze koekjes zien, is onbetaalbaar. De kinderen kunnen helpen met bakken en versieren.

Eiwitrijke koekjes

Dit recept voor eiwitrijke koekjes is een droom voor elke fitnessfanaat of gewoon voor mensen die op een heerlijke manier aan hun eiwitbehoefte willen voldoen! Ik heb ze al vaak gemaakt als traktatie na de training en ze zijn een absolute hit. Ze zijn niet te zoet en het proteïnepoeder geeft ze een extra textuur die perfect harmonieert met de havermout en noten. Met een scheutje melk zijn ze gewoonweg onweerstaanbaar.

Florentijnse koekjes Amandelkoekjes

Dit traditionele Italiaanse koekje is favoriet bij mijn familie en vrienden en ik bak deze heerlijke traktaties elk jaar met Kerstmis. De perfecte mix van knapperige amandelen, zoete karamel en pure chocolade maakt deze koekjes onweerstaanbaar!

Koffiekoekjes recept

Deze koffiekoekjes zijn perfect voor elke dag waarop je jezelf wilt trakteren op iets heel speciaals. Met hun sterke aroma en heerlijke smaak zorgen ze voor een onvergelijkbare smaakervaring. Als gepassioneerd koffieliefhebber en amateurbakker heb ik dit recept al vaak gemaakt en ik heb altijd gemerkt hoe goed het in de smaak valt bij familie en vrienden.

Heerlijke koekjes met chocolade

Ik heb deze chocoladekoekjes vaak gebakken voor vrienden en familie, die altijd heel blij waren met hun smaak en textuur. Ze zijn knapperig en vochtig tegelijk, met veel chocolade erin. Met dit eenvoudige recept zijn ze elke keer perfect gelukt en ik weet zeker dat jij er ook van zult houden!

Puddingkoekjes bakken voor Kerstmis

Deze heerlijke puddingkoekjes zijn zacht en mals en worden gemaakt met vanille- of chocoladepudding. Ze zijn perfect om te delen met familie en vrienden tijdens de feestdagen. Eenvoudig en snel te bereiden, het beste recept voor Kerstbakken.

Vergelijkbare recepten

Eiwitkoekjes met noten

Ik maak altijd graag dit recept voor eiwitkoekjes als ik na het bakken een restje eiwit over heb. Het is supermakkelijk en de koekjes zijn heerlijk en bevatten veel eiwitten. Ze zijn perfect als tussendoortje of voor onderweg.

Appeltaart dessert

Deze gebakken appeltaart is zowel een fruitig als hartig herfst- en winterdessert dat ik altijd graag maak. Het vult niet alleen het huis met de smaken van kaneel en geroosterde appels, het is ook een echte blikvanger op elke koffietafel. Door marsepein toe te voegen krijgt de klassieke gebakken appel een hele nieuwe twist, die erg populair is.

Eenvoudig decoratieve kinderkoekjes bakken

Mijn kinderen zijn dol op deze koekjes. Ze zijn niet alleen lekker, maar ook feestelijk en schattig, waardoor ze perfect zijn voor kinderfeestjes en andere vieringen. Ze zijn gemaakt met eenvoudige ingrediënten en zijn snel klaar. Ik heb ze ontelbare keren gemaakt en de glimlach op de gezichten van mijn kinderen als ze deze koekjes zien, is onbetaalbaar. De kinderen kunnen helpen met bakken en versieren.

Eiwitrijke koekjes

Dit recept voor eiwitrijke koekjes is een droom voor elke fitnessfanaat of gewoon voor mensen die op een heerlijke manier aan hun eiwitbehoefte willen voldoen! Ik heb ze al vaak gemaakt als traktatie na de training en ze zijn een absolute hit. Ze zijn niet te zoet en het proteïnepoeder geeft ze een extra textuur die perfect harmonieert met de havermout en noten. Met een scheutje melk zijn ze gewoonweg onweerstaanbaar.

Florentijnse koekjes Amandelkoekjes

Dit traditionele Italiaanse koekje is favoriet bij mijn familie en vrienden en ik bak deze heerlijke traktaties elk jaar met Kerstmis. De perfecte mix van knapperige amandelen, zoete karamel en pure chocolade maakt deze koekjes onweerstaanbaar!

Koffiekoekjes recept

Deze koffiekoekjes zijn perfect voor elke dag waarop je jezelf wilt trakteren op iets heel speciaals. Met hun sterke aroma en heerlijke smaak zorgen ze voor een onvergelijkbare smaakervaring. Als gepassioneerd koffieliefhebber en amateurbakker heb ik dit recept al vaak gemaakt en ik heb altijd gemerkt hoe goed het in de smaak valt bij familie en vrienden.

Heerlijke koekjes met chocolade

Ik heb deze chocoladekoekjes vaak gebakken voor vrienden en familie, die altijd heel blij waren met hun smaak en textuur. Ze zijn knapperig en vochtig tegelijk, met veel chocolade erin. Met dit eenvoudige recept zijn ze elke keer perfect gelukt en ik weet zeker dat jij er ook van zult houden!

Puddingkoekjes bakken voor Kerstmis

Deze heerlijke puddingkoekjes zijn zacht en mals en worden gemaakt met vanille- of chocoladepudding. Ze zijn perfect om te delen met familie en vrienden tijdens de feestdagen. Eenvoudig en snel te bereiden, het beste recept voor Kerstbakken.

Reels

Nieuw

Top categorieën

Diner

534 recepten

Ontbijt

85 recepten

Laat ontbijt

99 recepten

Middagmaal

559 recepten

Dessert

329 recepten

Gebak

150 recepten

Taarten

70 recepten

Vleesgerechten

280 recepten

Pasta

78 recepten