ADVERTENTIE

Bron :: Pixabay: varintorn

Makkelijke Magische Chocolade Custard Cake

De zachte, warme custardvulling in combinatie met de decadente chocoladetaart zorgt echt voor dit troostende en verrukkelijke dessert!

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
8

Voor de taart:

  • 1 Kop Bloem voor alle doeleinden Toegevoegd aan
  • 0.3 Kop Ongezoet cacaopoeder Toegevoegd aan
  • 12 theelepel Bakpoeder Toegevoegd aan
  • 14 theelepel zout Toegevoegd aan
  • 12 Kop Ongezouten boter, zacht Toegevoegd aan
  • 1 Kop suiker Toegevoegd aan
  • 2 Grote eieren Toegevoegd aan
  • 1 theelepel Vanille-extract Toegevoegd aan

Voor de vla:

  • 2 kopjes melk Toegevoegd aan
  • 4 Grote eierdooiers Toegevoegd aan
  • 12 Kop kristalsuiker Toegevoegd aan
  • 2 tbls maïszetmeel Toegevoegd aan
  • 14 Kop Ongezoet cacaopoeder Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

75 min.
1. Stap

Verwarm eerst de oven voor op 350°F en vet dan een ovenschaal in. Ik heb gemerkt dat een springvorm de beste resultaten geeft voor deze taart.

2. Stap

Zeef voor de cake de bloem, cacaopoeder, bakpoeder en zout in een kom.

3. Stap

Klop in een andere kom de verzachte boter en suiker samen tot een romig geheel. Dit gaat veel makkelijker als de boter op kamertemperatuur is.

4. Stap

Voeg langzaam één voor één de eieren toe aan de kom en zorg ervoor dat je goed klopt na het toevoegen van elk ei. Meng het vanille-extract erdoor. Voeg geleidelijk het bloemmengsel toe aan het botermengsel en klop tot het net gecombineerd is.

5. Stap

Giet het cakebeslag in de voorbereide ovenschaal en strijk het gelijkmatig uit met een lepel of spatel.

6. Stap

Verwarm voor de custard de melk in een steelpan op middelhoog vuur tot het heet is, maar niet kookt.

7. Stap

Klop in een andere kom de eidooiers, suiker, maïzena en cacaopoeder door elkaar. Klop geleidelijk de hete melk erdoor tot het gecombineerd is.

8. Stap

Giet de custard gelijkmatig over het cakebeslag in de schaal. Het zal in het cakebeslag zakken en dat is precies zoals het hoort.

9. Stap

Bak gedurende 50-60 minuten of tot de cake gebakken is en de custard gestold is.

Vergelijkbare recepten

De beste dadel-, sinaasappel- en olijfoliecake

Deze Dadelsinaasappel- en Olijfolietaart met zijn verleidelijke samensmelting van fruitige zoetheid, delicate smaken en vochtige textuur slaagt er nooit in om elke gelegenheid extra speciaal te maken.

Hoe maak je Rijke, vochtige chocolade moddertaart

De rijke, donkere en vochtige textuur van de Chocolate Mud Cake, in combinatie met een glanzende chocoladeganache maakt het een showstopper dessert, altijd!

Eenvoudige chocoladetaart

Deze eenvoudige chocoladetaart is perfect voor een bijeenkomst met vrienden of bij koffie en thee.

Valentijnse chocolade cupcakes

Een eitje met zoetstof tot een licht schuim kloppen. Meng de vloeibare ingrediënten erdoor met een garde. Meng in een andere schaal de droge ingrediënten en zeef ze vervolgens in het vloeibare mengsel. Voeg tot slot gepureerde banaan toe. Bak op 180°C voor ongeveer 30 minuten. Laat afkoelen, snijd doormidden, vul en geniet. Je kunt het afwerken met bijvoorbeeld verse aardbeien of vriesgedroogde frambozen in witte chocolade van @brainmarket_cz.

Maanzaad cheesecake

Deze cheesecake is perfect voor liefhebbers van maanzaad, met een heerlijke romige textuur die een perfecte harmonie vormt met de dikke en zoete maanzaadvulling.

Grootmoeders mango en kokos zomertaart

De rijke, vochtige textuur van deze cake in combinatie met de fruitige, pittige smaak van echte mango en de romige geur van kokos brengt gasten altijd in verrukking.

Gluten- en zuivelvrije chocoladetaart

Deze chocolade verrukking is zo ongelooflijk vochtig, rijk en smaakvol dat niemand kan raden dat het gluten- en zuivelvrij is.

Rijke overheerlijke chocolade vieringstaart

Deze Celebration Cake bestaat uit rijke toetsen pure chocolade omhuld met een vochtige, decadente chocoladetaart.

Vergelijkbare recepten

De beste dadel-, sinaasappel- en olijfoliecake

Deze Dadelsinaasappel- en Olijfolietaart met zijn verleidelijke samensmelting van fruitige zoetheid, delicate smaken en vochtige textuur slaagt er nooit in om elke gelegenheid extra speciaal te maken.

Hoe maak je Rijke, vochtige chocolade moddertaart

De rijke, donkere en vochtige textuur van de Chocolate Mud Cake, in combinatie met een glanzende chocoladeganache maakt het een showstopper dessert, altijd!

Eenvoudige chocoladetaart

Deze eenvoudige chocoladetaart is perfect voor een bijeenkomst met vrienden of bij koffie en thee.

Valentijnse chocolade cupcakes

Een eitje met zoetstof tot een licht schuim kloppen. Meng de vloeibare ingrediënten erdoor met een garde. Meng in een andere schaal de droge ingrediënten en zeef ze vervolgens in het vloeibare mengsel. Voeg tot slot gepureerde banaan toe. Bak op 180°C voor ongeveer 30 minuten. Laat afkoelen, snijd doormidden, vul en geniet. Je kunt het afwerken met bijvoorbeeld verse aardbeien of vriesgedroogde frambozen in witte chocolade van @brainmarket_cz.

Maanzaad cheesecake

Deze cheesecake is perfect voor liefhebbers van maanzaad, met een heerlijke romige textuur die een perfecte harmonie vormt met de dikke en zoete maanzaadvulling.

Grootmoeders mango en kokos zomertaart

De rijke, vochtige textuur van deze cake in combinatie met de fruitige, pittige smaak van echte mango en de romige geur van kokos brengt gasten altijd in verrukking.

Gluten- en zuivelvrije chocoladetaart

Deze chocolade verrukking is zo ongelooflijk vochtig, rijk en smaakvol dat niemand kan raden dat het gluten- en zuivelvrij is.

Rijke overheerlijke chocolade vieringstaart

Deze Celebration Cake bestaat uit rijke toetsen pure chocolade omhuld met een vochtige, decadente chocoladetaart.

Reels

Nieuw

Top categorieën

Ontbijt

86 recepten

Laat ontbijt

99 recepten

Middagmaal

590 recepten

Diner

554 recepten

Dessert

348 recepten

Gebak

152 recepten

Taarten

74 recepten

Vleesgerechten

293 recepten