ADVERTENTIE

Bron :: antalexstudio from Canva

Maanzaad cheesecake

Deze cheesecake is perfect voor liefhebbers van maanzaad, met een heerlijke romige textuur die een perfecte harmonie vormt met de dikke en zoete maanzaadvulling.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
8
  • 200 g Koekjes Toegevoegd aan
  • 100 g Boter Toegevoegd aan
  • 500 g Zachte kwark Toegevoegd aan
  • 200 g Suiker Toegevoegd aan
  • 4 stukjes ei Toegevoegd aan
  • 1 stukjes vanillesuiker Toegevoegd aan
  • 400 g Gemalen maanzaad Toegevoegd aan
  • 2 Lepels Meel Toegevoegd aan
  • korrel zout Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

90 min.
1. Stap

We beginnen met het voorbereiden van de korst. Plet de koekjes fijn (je kunt een mixer gebruiken, ik doe het met de hand in een plastic zak en met een deegroller), voeg de gesmolten boter toe en mix het mengsel tot alle koekjes in de boter gedoopt zijn. Druk dit mengsel vervolgens gelijkmatig in de bodem van de taartvorm en zet het voorlopig in de koelkast.

2. Stap

Verwarm de oven voor op 180°C.

3. Stap

Maak ondertussen de vulling. Meng in een grote kom de zachte kwark, suiker, eieren en vanillesuiker. Het mengsel is het lekkerst als alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn, dus ik raad aan om de kwark en eieren minstens een uur voordat je begint uit de koelkast te halen.

4. Stap

Voeg het gemalen maanzaad, de bloem en een snufje zout toe aan het kwarkmengsel en meng grondig.

5. Stap

Giet deze vulling op de voorbereide koekjesbodem.

6. Stap

Bak de cheesecake ongeveer 1 uur, tot het midden van de cheesecake begint te koken en de randen licht goudkleurig zijn.

7. Stap

Laat de cheesecake na het bakken afkoelen op kamertemperatuur en zet hem dan 6-8 uur in de koelkast.

8. Stap

Voor het serveren kan de cheesecake worden versierd met vers fruit, slagroom of naar smaak.

Reels

Nieuw

Top categorieën

Ontbijt

173 recepten

Vleesgerechten

372 recepten

Laat ontbijt

152 recepten

Middagmaal

760 recepten

Diner

704 recepten

Dessert

534 recepten

Gebak

192 recepten

Taarten

114 recepten