ADVERTENTIE

Bron :: Pixabay : Hans

Maak je eigen chocoladefruit

Deze chocoladevruchten zijn een droom die uitkomt voor alle chocolade- en fruitliefhebbers. Ik maakte dit recept een paar jaar geleden voor het eerst toen ik op zoek was naar een licht, maar zoet en chocoladeachtig dessert. Sindsdien zijn ze een vaste favoriet op mijn feestjes en een absolute hit bij mijn gasten.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
6
  • 200 g Pure chocolade Toegevoegd aan
  • Diverse vruchten (aardbeien, bananen, appels, peren) Toegevoegd aan
  • Houten spiesen Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

50 min.
1. Stap

Maak eerst het fruit klaar voor het chocoladefruitrecept. Ik raad aan om het in hapklare stukken te snijden zodat het makkelijker te eten is.

2. Stap

Breek de pure chocolade in kleine stukjes en doe ze in een kom die geschikt is voor de magnetron. Smelt de chocolade in de magnetron en roer om de 30 seconden om ervoor te zorgen dat de chocolade gelijkmatig smelt en niet verbrandt. Dit is een zeer belangrijke stap, anders kan de chocolade klonteren.

3. Stap

Leg nu de voorbereide stukken fruit op de houten spiesen.

4. Stap

Dompel de fruitspiesjes één voor één in de gesmolten chocolade en zorg ervoor dat ze volledig bedekt zijn. Ik heb gemerkt dat het makkelijker is om de chocolade gelijkmatig te verdelen als je het fruit op de spiesjes draait terwijl je het uit de chocolade haalt.

5. Stap

Leg het fruit met chocolade op een bakplaat bekleed met bakpapier en zet minstens 30 minuten in de koelkast, of tot de chocolade is uitgehard.

6. Stap

Dat is alles! Geniet van je zelfgemaakte chocoladevruchten als een heerlijk tussendoortje of licht dessert.

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Gebak

202 recepten

Dessert

587 recepten

Vleesgerechten

404 recepten

Ontbijt

193 recepten

Laat ontbijt

167 recepten

Slowaaks

4 recepten

Middagmaal

831 recepten

Diner

765 recepten

Taarten

123 recepten