ADVERTENTIE

Bron :: Pixabay: viarami

Krokant gebakken aardappelpartjes uit de oven

Dit recept is eenvoudig uit te voeren en kan een heerlijke toevoeging aan je kookrepertoire zijn!

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 4 Grote aardappelen Toegevoegd aan
  • 2 tbls olijfolie Toegevoegd aan
  • 1 theelepel knoflookpoeder Toegevoegd aan
  • 1 theelepel Paprika Toegevoegd aan
  • Zout naar smaak Toegevoegd aan
  • Versgemalen zwarte peper naar smaak Toegevoegd aan
  • Verse peterselie, fijngehakt (voor garnering) Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

40 min.
1. Stap

Verwarm je oven voor op 200°C. Deze hoge temperatuur is cruciaal om de heerlijk knapperige textuur aan de buitenkant van onze aardappelpartjes te krijgen.

2. Stap

Spoel de aardappelen goed af en dep ze droog. De schil laten zitten geeft een heerlijke textuur en zit boordevol voedingsstoffen.

3. Stap

Snijd elke aardappel in de lengte doormidden en vervolgens elke helft in vier partjes. Probeer ze zo gelijkmatig mogelijk te houden voor een gelijkmatige garing.

4. Stap

Leg de aardappelpartjes op een bakplaat. Besprenkel ze met olijfolie zodat elk stukje goed bedekt is. Dit voorkomt niet alleen dat ze aan de plaat plakken, maar zorgt er ook voor dat de partjes knapperig worden.

5. Stap

Bestrooi de aardappelpartjes met knoflookpoeder, paprikapoeder, zout en versgemalen zwarte peper. Gooi ze rond zodat ze gelijkmatig gekruid zijn. Deze smaken geven een heerlijke kick, maar voel je vrij om je favoriete kruiden te mixen en matchen!

6. Stap

Schik de aardappelpartjes met de velkant naar beneden. Deze eenvoudige truc zorgt ervoor dat de dikkere schil extra knapperig wordt.

7. Stap

Bak ongeveer 30 minuten of tot de aardappelen goudbruin en knapperig zijn. Draai de partjes halverwege even om zodat ze gelijkmatig bruin worden.

8. Stap

Haal ze uit de oven en laat ze een beetje afkoelen voor je ze serveert. Hierdoor worden de partjes wat steviger en worden ze knapperiger.

9. Stap

Garneer met gehakte verse peterselie voor het opdienen, als verfrissende aanvulling op de pittigheid van de aardappelen. Geniet van deze knapperig gebakken aardappelpartjes als bijgerecht of als snack!

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Gebak

202 recepten

Dessert

587 recepten

Vleesgerechten

404 recepten

Ontbijt

193 recepten

Laat ontbijt

167 recepten

Slowaaks

4 recepten

Middagmaal

831 recepten

Diner

765 recepten

Taarten

123 recepten