ADVERTENTIE

Bron :: Alexandrs Samuilovs from Canva

Koffieroom

Ik maak deze koffieroomtaart al vele jaren. Italiaanse koffiebonen geven mij de beste koffie-ervaring, die perfect wordt aangevuld met rietsuiker en ook de smaken van de taart compleet maakt.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
1
  • 2 Lepels Oploskoffie Toegevoegd aan
  • 2 Lepels Heet water Toegevoegd aan
  • 200 g Ongezoete boter Toegevoegd aan
  • 200 g Rietsuiker Toegevoegd aan
  • 2 Lepels Cacao Toegevoegd aan
  • 1 Lepels Rum voor smaakstof Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

45 min.
1. Stap

Bereid eerst de koffie: meng 2 eetlepels oploskoffie met 2 eetlepels heet water. Laat de koffie afkoelen.

2. Stap

Klop de zachte boter schuimig. Voeg geleidelijk de rietsuiker toe en blijf kloppen tot het mengsel romig en luchtig is. Op dit punt is het belangrijk om de suiker echt goed te kloppen zodat het volledig oplost en de room geen korrelige textuur krijgt.

3. Stap

Voeg de afgekoelde koffie en cacao toe. Rum is optioneel, maar als je het toevoegt, voegt het een geweldige laag smaak toe aan de room.

4. Stap

De koffieroom is nu klaar om op de cake aangebracht te worden. Vergeet niet dat het een goed idee is om de crème even in de koelkast te zetten voordat je hem op de taart aanbrengt, zodat hij compacter wordt en je er makkelijker mee kunt werken.

Reels

Nieuw

Top categorieën

Ontbijt

178 recepten

Gebak

194 recepten

Vleesgerechten

376 recepten

Laat ontbijt

156 recepten

Middagmaal

770 recepten

Diner

716 recepten

Dessert

541 recepten

Taarten

115 recepten