ADVERTENTIE

Bron :: Pixabay: herverot

Klassieke boterachtige zandkoekjes

Deze zandkoekjes zijn boterachtig, kruimelig en onweerstaanbaar lekker. Ze zijn de perfecte traktatie voor elke gelegenheid, of gewoon wanneer je zin hebt in iets zoets.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
24
  • 2 kopjes Bloem voor alle doeleinden Toegevoegd aan
  • 14 theelepel zout Toegevoegd aan
  • 1 Kop Ongezouten boter, kamertemperatuur Toegevoegd aan
  • 12 Kop kristalsuiker Toegevoegd aan
  • 1 theelepel Puur vanille-extract Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

60 min.
1. Stap

Verwarm je oven voor op 180°C. Dit zorgt ervoor dat je koekjes gelijkmatig bakken. Mijn ervaring is dat het niet voorverwarmen van de oven kan resulteren in te gare koekjes.

2. Stap

Meng de bloem en het zout in een middelgrote kom. Denk er altijd aan je ingrediënten te zeven om klontjes in je koekjes te voorkomen.

3. Stap

Klop in een andere kom met een elektrische mixer de boter tot een romige textuur. Dit duurt ongeveer 1 minuut. Zorg ervoor dat je boter op kamertemperatuur is voor het beste resultaat - koude boter wordt niet zo romig.

4. Stap

Voeg geleidelijk de kristalsuiker toe aan de boter en blijf kloppen tot het mengsel licht en luchtig wordt. De consistentie en smaak van je koekjes hangen sterk af van dit proces, dus neem de tijd!

5. Stap

Meng het vanille-extract door het luchtige boter-suikermengsel.

6. Stap

Spatel voorzichtig het bloem-zoutmengsel erdoor tot het een deeg wordt. Meng hier niet te veel; met een lichte hand worden de ingrediënten net genoeg gemengd om een zachte, kruimelige zandkoekjestextuur te krijgen.

7. Stap

Rol het deeg uit op een licht met bloem bestoven oppervlak tot het ongeveer een halve centimeter dik is. De dikte van het deeg bepaalt hoe zacht of knapperig je koekjes worden: hoe dikker, hoe zachter.

8. Stap

Snijd met een koekjessnijder de gewenste vormen uit en leg ze op een beklede bakplaat.

9. Stap

Bak ongeveer 15 minuten in je voorverwarmde oven, of tot de koekjes een mooie gouden kleur beginnen te krijgen aan de randen. Zorg ervoor dat je niet te veel bakt, want zandkoekjes kunnen snel van perfect naar verbrand gaan.

10. Stap

Laat je koekjes ongeveer 10 minuten afkoelen op de bakplaat voordat je ze op een rooster legt om helemaal af te koelen. Ze kunnen zacht zijn als ze voor het eerst uit de oven komen, maar ze worden hard tot die perfecte kruimelige textuur als ze afkoelen.

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Diner

807 recepten

Ontbijt

207 recepten

Laat ontbijt

177 recepten

Middagmaal

874 recepten

Dessert

629 recepten

Gebak

203 recepten

Taarten

130 recepten

Vleesgerechten

420 recepten

Pasta

113 recepten