ADVERTENTIE

Bron :: ninafirsova from Canva

Kippensoep

Kippensoep is een vast onderdeel van de zondagse lunch bij ons thuis. Het is een traditioneel Tsjechisch recept dat ik van mijn oma heb geleerd.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
6
  • 1 Volledig kip Toegevoegd aan
  • 3 stukjes Wortelen Toegevoegd aan
  • 2 stukjes Peterselie Toegevoegd aan
  • 1 stukjes selderij Toegevoegd aan
  • 1 stukjes De Ui Toegevoegd aan
  • 3 Anjers Knoflook Toegevoegd aan
  • 1 Lepel Hele peperkorrels Toegevoegd aan
  • 2 stukjes Laurierbladeren Toegevoegd aan
  • zout Toegevoegd aan
  • 100 g Noedels Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

180 min.
1. Stap

Was de kip en doe deze in een grote pan. Bedek met water zodat de kip onder water staat. Breng aan de kook en laat op laag vuur sudderen tot het vlees van de botten loskomt. Dit is een noodzakelijke stap om ervoor te zorgen dat de soep de volle smaak van de kip krijgt.

2. Stap

Maak de wortels, peterselie, selderij en ui schoon en snijd ze in blokjes. Pel de knoflook. Als de kip gaar is, haal je hem uit de pan en voeg je de voorbereide groenten, de hele knoflook, peper en laurierblaadjes toe aan de bouillon. Laat ongeveer 1 uur op laag vuur koken.

3. Stap

Laat ondertussen de kip afkoelen en ontdoe hem dan van vel en botten. Snijd het vlees in kleine stukjes. Gooi de botten en het vel weg.

4. Stap

Nadat de groenten gekookt zijn, voeg je de kip en noedels toe aan de pan. Breng de soep op smaak met zout en laat nog 15 minuten koken tot de noedels zacht zijn.

5. Stap

En aan het eind serveer je gewoon de soep. Deze soep is perfect als op zichzelf staand gerecht of als voorgerecht voor het hoofdgerecht.

Reels

Nieuw

Top categorieën

Ontbijt

173 recepten

Vleesgerechten

372 recepten

Laat ontbijt

152 recepten

Middagmaal

760 recepten

Diner

704 recepten

Dessert

534 recepten

Gebak

192 recepten

Taarten

114 recepten