ADVERTENTIE

Bron :: Pixabay : PublicDomainPictures

Kalkoen in de oven

Een sappige, perfect gebraden kalkoen is een klassiek hoofdgerecht voor elk feest. Dit heerlijke gerecht van kalkoen of kalkoen, pittig gevuld en geserveerd met elke gewenste bijgerechten, zal uw familie verrassen bij Kerstmis of Nieuwjaar!

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
6

Hoeren en kruiden

  • 1 Stuk Kalkoen (ongeveer 3 kg) Toegevoegd aan
  • 1 Theelepel zout Toegevoegd aan
  • 1 Theelepel Peper Toegevoegd aan
  • 2 Takje Rozemarijn Toegevoegd aan
  • 2 Takje Tijm Toegevoegd aan

Vulling

  • 2 Stuk Uien Toegevoegd aan
  • 1 Stuk Knoflookbol Toegevoegd aan
  • 1 Stuk citroen Toegevoegd aan
  • 100 Gram boter Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

180 min.
1. Stap

Was en reinig de kalkoen eerst, haal de ingewanden eruit. Wrijf de buitenhuid goed in met zout en peper en bestrooi met de kruiden.

2. Stap

Bereid de vulling voor door uien en knoflook fijn te hakken en te mengen met citroenkwartjes en boter.

3. Stap

Vul nu de kalkoen door de binnenkant te bekleden met het voorbereide mengsel. Sluit de opening met tandenstokers.

4. Stap

Bak de voorbereide kalkoen nu in de oven op 180 graden hetelucht gedurende ongeveer 1,5 uur. Controleer tussendoor het kookproces, het vleessap moet helder zijn.

5. Stap

Serveer de feestelijke kalkoen uit de oven en snijd hem aan tafel in stukken, en serveer de vulling apart. Serveer met bijgerechten naar keuze voor het feestmaal. Fijne feestdagen!

Vergelijkbare recepten

Krokant geroosterde kipdrumsticks in de oven

Dit recept voor krokant gebakken kip drumsticks is een van mijn favorieten voor een gezellige weekendmaaltijd. De kipdrumsticks zijn knapperig van buiten en mals en sappig van binnen, gewoonweg onweerstaanbaar. Met de kruiden die ik in mijn recept gebruik, heeft de kip altijd een aromatische, sterke maar niet te sterke smaak.

Hertenvleesbraden in saus

Een hartig wildgerecht dat vooral in het koude seizoen goed in de smaak valt. Het hertenvlees wordt gestoofd in een pittige saus en is daardoor bijzonder zacht en sappig. Het gerecht wordt het beste geserveerd met knoedels en rode kool.

Gemarineerde varkenskoteletten

Lekkere en sappige gemarineerde varkenskoteletten, vooral populair tijdens het BBQ seizoen. Deze gekruide steaks zijn het beste als ze een nacht worden gemarineerd, zodat ze genoeg tijd hebben om alle heerlijke smaken van de marinade te absorberen.

Gestoofde Wildzwijnrug

Een hartig recept, perfect voor een feestmaaltijd of een zondagsdiner met de familie. De wildzwijnrug wordt zachtjes gestoofd in de oven tot hij mals en sappig is.

Everzwijnbout met Saus

Een heerlijke everzwijnbout, langzaam geroosterd tot hij zacht en sappig is. Dit robuuste en geruststellende gerecht is perfect voor koude winteravonden en speciale gelegenheden.

Bourgondisch braden stoven

Een heerlijk Bourgondisch gebraden met veel wijn. Dit traditionele recept is perfect voor een gezellig diner of voor speciale gelegenheden. Het gebraden wordt zacht en sappig, terwijl de wijn een diepe, robuuste smaak geeft.

Varkenshaas in bladerdeeg

Een perfect gerecht voor een elegant diner: mals varkenshaas ingepakt in knapperig bladerdeeg.

Oven-geroosterde Kalkoenborst

Dit recept voor oven-geroosterde kalkoenborst is een eenvoudig, klassiek hoofdgerecht voor de feestdagen, dat op smaak is gebracht met rozemarijn, salie en tijm voor het meest sappige en smaakvolle resultaat. Het is glutenvrij en dient 6 personen.

Vergelijkbare recepten

Krokant geroosterde kipdrumsticks in de oven

Dit recept voor krokant gebakken kip drumsticks is een van mijn favorieten voor een gezellige weekendmaaltijd. De kipdrumsticks zijn knapperig van buiten en mals en sappig van binnen, gewoonweg onweerstaanbaar. Met de kruiden die ik in mijn recept gebruik, heeft de kip altijd een aromatische, sterke maar niet te sterke smaak.

Hertenvleesbraden in saus

Een hartig wildgerecht dat vooral in het koude seizoen goed in de smaak valt. Het hertenvlees wordt gestoofd in een pittige saus en is daardoor bijzonder zacht en sappig. Het gerecht wordt het beste geserveerd met knoedels en rode kool.

Gemarineerde varkenskoteletten

Lekkere en sappige gemarineerde varkenskoteletten, vooral populair tijdens het BBQ seizoen. Deze gekruide steaks zijn het beste als ze een nacht worden gemarineerd, zodat ze genoeg tijd hebben om alle heerlijke smaken van de marinade te absorberen.

Gestoofde Wildzwijnrug

Een hartig recept, perfect voor een feestmaaltijd of een zondagsdiner met de familie. De wildzwijnrug wordt zachtjes gestoofd in de oven tot hij mals en sappig is.

Everzwijnbout met Saus

Een heerlijke everzwijnbout, langzaam geroosterd tot hij zacht en sappig is. Dit robuuste en geruststellende gerecht is perfect voor koude winteravonden en speciale gelegenheden.

Bourgondisch braden stoven

Een heerlijk Bourgondisch gebraden met veel wijn. Dit traditionele recept is perfect voor een gezellig diner of voor speciale gelegenheden. Het gebraden wordt zacht en sappig, terwijl de wijn een diepe, robuuste smaak geeft.

Varkenshaas in bladerdeeg

Een perfect gerecht voor een elegant diner: mals varkenshaas ingepakt in knapperig bladerdeeg.

Oven-geroosterde Kalkoenborst

Dit recept voor oven-geroosterde kalkoenborst is een eenvoudig, klassiek hoofdgerecht voor de feestdagen, dat op smaak is gebracht met rozemarijn, salie en tijm voor het meest sappige en smaakvolle resultaat. Het is glutenvrij en dient 6 personen.

Reels

Nieuw

Top categorieën

Ontbijt

91 recepten

Laat ontbijt

99 recepten

Middagmaal

590 recepten

Diner

554 recepten

Dessert

349 recepten

Gebak

155 recepten

Taarten

75 recepten

Vleesgerechten

293 recepten