ADVERTENTIE

Bron :: Pixabay: moerschy

Hoe maak je een klassieke champagnecocktail

Een champagnecocktail is het toppunt van verfijning! Deze smaakcombinatie is zo bevredigend en elke slok levert een smaak op die zowel knisperend als zacht is.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
6
  • 1 Suikerklontje (per portie) Toegevoegd aan
  • Angostura bitters, naar smaak Toegevoegd aan
  • 1 fles Brut champagne (of een andere droge mousserende wijn) Toegevoegd aan
  • 6 plakken Van citroen Toegevoegd aan
  • 6 Marasquin kersen Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

10 min.
1. Stap

Begin je voorbereiding met het koel houden van je champagneglazen. Dit zal ongetwijfeld de serveertemperatuur van de cocktail ten goede komen, want de ervaring heeft me geleerd: hoe kouder, hoe beter als het om mousserende wijn gaat.

2. Stap

Leg een suikerklontje op de bodem van elke champagneglas. Persoonlijke ervaring wijst vaak uit dat één suikerklontje precies goed is, maar je kunt naar eigen smaak meer of minder toevoegen.

3. Stap

Sprenkel een paar scheutjes Angostura bitters over elk suikerklontje. De bitters zijn niet alleen voor de show; ze voegen een complexe diepte van smaken toe die de unieke kwaliteiten van champagne echt benadrukken.

4. Stap

Vul het glas langzaam met champagne en let erop dat je het niet tot de rand vult, zodat er ruimte is voor de garnering. Als ervaren mixer moet ik zeggen dat je voorzichtig moet zijn, want champagne is bruisend en je kunt gemakkelijk morsen.

5. Stap

Draai het schijfje citroen over de bovenkant om wat sap vrij te maken en laat het dan in het glas vallen. Door deze verfrissende citrussmaak aan champagne toe te voegen, creëer je een subliem mengsel.

6. Stap

Voeg tot slot een kers toe aan elk glas. De kers zorgt voor een subtiele zoetheid, die wordt gecontrasteerd door de champagne en de bitters, waardoor deze cocktail heel evenwichtig en verrukkelijk is.

Reels

Nieuw

Top categorieën

Ontbijt

173 recepten

Vleesgerechten

372 recepten

Laat ontbijt

152 recepten

Middagmaal

760 recepten

Diner

704 recepten

Dessert

534 recepten

Gebak

192 recepten

Taarten

114 recepten