ADVERTENTIE

Bron :: Freepik

Heerlijke zelfgemaakte kerstmarshmallows

Deze kerstmarshmallows zijn niet alleen leuk om te maken, maar hun lichte en luchtige textuur in combinatie met een vleugje munt of kaneel zal zeker vreugde toevoegen aan de feestdagen.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
30
  • 3 pakketten Niet-gearomatiseerde gelatine Toegevoegd aan
  • 112 kopjes kristalsuiker Toegevoegd aan
  • 1 Kop Lichte maïssiroop Toegevoegd aan
  • 14 theelepel zout Toegevoegd aan
  • 1 eetlepel Puur vanille-extract Toegevoegd aan
  • Suiker voor het bestrooien Toegevoegd aan
  • Rode of groene voedselkleurstof (optioneel) Toegevoegd aan
  • Munt- of kaneelextract (optioneel) Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

135 min.
1. Stap

Begin met het bestuiven van een 9x13-inch bakvorm met anti-aanbakspray. Bestuif de pan royaal met suiker en zet apart - ik kan niet genoeg benadrukken hoe belangrijk deze eerste stap is, omdat het ervoor zorgt dat je marshmallows niet blijven plakken als ze eenmaal gebakken zijn!

2. Stap

Combineer de gelatine en 1/2 kopje koud water in een grote mengkom en zet apart. Combineer in een kleine steelpan de kristalsuiker, maïssiroop, zout en nog eens 1/2 kopje water. Hier is een tip uit mijn ervaring - zorg ervoor dat je dit op middelhoog vuur kookt tot de suiker is opgelost, omdat je een glad mengsel wilt krijgen. Verhoog dan het vuur naar hoog en kook tot de siroop 240 graden is op een kandijthermometer, ongeveer 8 tot 10 minuten.

3. Stap

Giet de hete suikersiroop bij het gelatinemengsel en roer tot de gelatine volledig is opgelost. Klop dit mengsel met een elektrische klopper of staande mixer tot het bijna verdrievoudigt in omvang en extreem dik wordt - ongeveer 10 tot 15 minuten. Voeg tijdens de laatste minuut van het kloppen het vanille-extract toe. Voor een feestelijke twist kun je een paar druppels voedselkleurstof of een vleugje munt- of kaneelextract toevoegen.

4. Stap

Giet het opgeklopte marshmallowmengsel in de voorbereide pan en strijk de bovenkant glad met een spatel. Bestuif de bovenkant met meer suiker en dit is belangrijk om in gedachten te houden - laat de marshmallows onafgedekt minstens 4 tot 6 uur zitten om op te stijven.

5. Stap

Als de marshmallows hard zijn, leg ze dan op een snijplank en snijd ze in vierkantjes met een pizzasnijder bestrooid met poedersuiker. Bewaar ze in een luchtdichte verpakking en vergeet niet om ze binnen 2-3 weken te eten voor de beste smaak en textuur.

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Gebak

202 recepten

Dessert

587 recepten

Vleesgerechten

404 recepten

Ontbijt

193 recepten

Laat ontbijt

167 recepten

Slowaaks

4 recepten

Middagmaal

831 recepten

Diner

765 recepten

Taarten

123 recepten