ADVERTENTIE

Bron :: Vladimir Mironov from Canva

Gnocchi met spinazie

Gnocchi met spinazie is een van mijn favoriete gerechten en ik neem dit recept regelmatig op in mijn weekmenu. Het is niet alleen een geweldige manier om wat groenten binnen te krijgen, maar het is ook een leuke afwisseling op klassieke pastagerechten.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 500 g gnocchi Toegevoegd aan
  • 2 Lepels Olijfolie Toegevoegd aan
  • 2 Anjers Knoflook Toegevoegd aan
  • 200 g Babyspinazie Toegevoegd aan
  • 12 Een kopje Geraspte Parmezaanse kaas Toegevoegd aan
  • Zout en peper naar smaak Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

30 min.
1. Stap

Kook eerst de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2. Stap

Terwijl de gnocchi kookt, verhit je de olijfolie in een grote pan. Voeg de teentjes knoflook toe en bak ze tot ze geurig worden. Het is belangrijk om op te letten dat de knoflook niet verbrandt, want dat kan een onaangename bittere smaak aan het gerecht geven.

3. Stap

Voeg dan de babyspinazie toe aan de pan en laat deze zacht worden, onder voortdurend roeren. De spinazie zal slinken, dus maak je geen zorgen als het te veel lijkt.

4. Stap

Als de spinazie gaar is, moeten de gnocchi ook gaar zijn. Giet ze af en voeg ze toe aan de pan met spinazie. Voeg de geraspte parmezaanse kaas toe en meng tot het deeg een beetje plakkerig is. Je gnocchi met spinazie is nu klaar!

5. Stap

Proef en voeg zout en peper toe als dat nodig is. Ik voeg meestal ongeveer een halve theelepel zout en een kwart theelepel peper toe, maar dat is een kwestie van persoonlijke voorkeur.

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Ontbijt

193 recepten

Gebak

202 recepten

Slowaaks

4 recepten

Laat ontbijt

167 recepten

Middagmaal

820 recepten

Diner

754 recepten

Dessert

583 recepten

Taarten

121 recepten

Vleesgerechten

398 recepten