ADVERTENTIE

Bron :: Vladimir Mironov from Canva

Gnocchi met spinazie

Gnocchi met spinazie is een van mijn favoriete gerechten en ik neem dit recept regelmatig op in mijn weekmenu. Het is niet alleen een geweldige manier om wat groenten binnen te krijgen, maar het is ook een leuke afwisseling op klassieke pastagerechten.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 500 g gnocchi Toegevoegd aan
  • 2 Lepels Olijfolie Toegevoegd aan
  • 2 Anjers Knoflook Toegevoegd aan
  • 200 g Babyspinazie Toegevoegd aan
  • 12 Een kopje Geraspte Parmezaanse kaas Toegevoegd aan
  • Zout en peper naar smaak Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

30 min.
1. Stap

Kook eerst de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2. Stap

Terwijl de gnocchi kookt, verhit je de olijfolie in een grote pan. Voeg de teentjes knoflook toe en bak ze tot ze geurig worden. Het is belangrijk om op te letten dat de knoflook niet verbrandt, want dat kan een onaangename bittere smaak aan het gerecht geven.

3. Stap

Voeg dan de babyspinazie toe aan de pan en laat deze zacht worden, onder voortdurend roeren. De spinazie zal slinken, dus maak je geen zorgen als het te veel lijkt.

4. Stap

Als de spinazie gaar is, moeten de gnocchi ook gaar zijn. Giet ze af en voeg ze toe aan de pan met spinazie. Voeg de geraspte parmezaanse kaas toe en meng tot het deeg een beetje plakkerig is. Je gnocchi met spinazie is nu klaar!

5. Stap

Proef en voeg zout en peper toe als dat nodig is. Ik voeg meestal ongeveer een halve theelepel zout en een kwart theelepel peper toe, maar dat is een kwestie van persoonlijke voorkeur.

Vergelijkbare recepten

Pasta met paprikaroomsaus

Dit recept voor pasta met paprikaroomsaus is een echte traktatie voor iedereen die van romige pastagerechten houdt. Ik ontdekte het voor het eerst tijdens een reis naar Italië en sindsdien is het een vaste favoriet in mijn keuken. De combinatie van zoete paprika, romige saus en smaakvolle pasta is uniek en onvergelijkbaar. Soms voeg ik geroosterde pijnboompitten toe om de textuur en smaak te versterken.

Spinazie tortellini slechts 5 ingrediënten

Ik ontdekte dit recept een paar jaar geleden in mijn favoriete Italiaanse bakkerij en heb het sindsdien vaak gemaakt. Spinazietortellini is ideaal voor vegetariërs (mijn man is er een) en kan ook op elk moment van het jaar gemaakt worden. Mijn familie is dol op het gerecht en het kan ook nog eens in minder dan een uur klaargemaakt worden met maar 5 ingrediënten!

Heerlijke kaastortellini in tomatensaus

Dit recept voor kaastortellini in tomatensaus is een eenvoudig, snel en lekker gerecht dat ik vaak maak als ik tijd wil besparen, maar niet wil inleveren op smaak. Met verse basilicum en geraspte parmezaan is het een favoriet bij mijn familie en vrienden!

Courgette-Spaghetti met Knoflook en Parmezaan

Dit eenvoudige en heerlijke recept combineert courgette-spaghetti, ook bekend als zoodles, met de rijke smaken van knoflook en parmezaan. Dit gerecht is licht, gezond en perfect voor een snelle, vegetarische maaltijd.

Spruitjessoep recept

Dit recept voor spruitjessoep is absoluut een van onze favorieten, en we bewonderen het altijd op onze familietafel. De romige textuur en volle smaak die het recept produceert is elke keer weer een genot. Geloof ons als we zeggen dat je er niet genoeg van zult krijgen om het weer op te scheppen!

Pasta met mozzarella en tomaten

Een smakelijk en snel recept voor pasta met mozzarella en tomaten, ideaal voor een snelle lunch of diner.

Tagliatelle met broccoli

Tagliatelle met broccoli is een van mijn lievelingsgerechten. Ik maak dit gerecht vaak als avondmaaltijd voor mijn gezin. Bovendien is het een vegetarisch en gezond gerecht, dus het zal zelfs de meest veeleisende fijnproevers aanspreken! Hoe de pasta en broccoli samen een harmonie van smaken creëren is echt onvergetelijk.

Pasta met champignons en knoflook

De mix van verse ingrediënten in combinatie met de romige textuur van deze pasta neemt je mee op een reis naar de eethemel.

Vergelijkbare recepten

Pasta met paprikaroomsaus

Dit recept voor pasta met paprikaroomsaus is een echte traktatie voor iedereen die van romige pastagerechten houdt. Ik ontdekte het voor het eerst tijdens een reis naar Italië en sindsdien is het een vaste favoriet in mijn keuken. De combinatie van zoete paprika, romige saus en smaakvolle pasta is uniek en onvergelijkbaar. Soms voeg ik geroosterde pijnboompitten toe om de textuur en smaak te versterken.

Spinazie tortellini slechts 5 ingrediënten

Ik ontdekte dit recept een paar jaar geleden in mijn favoriete Italiaanse bakkerij en heb het sindsdien vaak gemaakt. Spinazietortellini is ideaal voor vegetariërs (mijn man is er een) en kan ook op elk moment van het jaar gemaakt worden. Mijn familie is dol op het gerecht en het kan ook nog eens in minder dan een uur klaargemaakt worden met maar 5 ingrediënten!

Heerlijke kaastortellini in tomatensaus

Dit recept voor kaastortellini in tomatensaus is een eenvoudig, snel en lekker gerecht dat ik vaak maak als ik tijd wil besparen, maar niet wil inleveren op smaak. Met verse basilicum en geraspte parmezaan is het een favoriet bij mijn familie en vrienden!

Courgette-Spaghetti met Knoflook en Parmezaan

Dit eenvoudige en heerlijke recept combineert courgette-spaghetti, ook bekend als zoodles, met de rijke smaken van knoflook en parmezaan. Dit gerecht is licht, gezond en perfect voor een snelle, vegetarische maaltijd.

Spruitjessoep recept

Dit recept voor spruitjessoep is absoluut een van onze favorieten, en we bewonderen het altijd op onze familietafel. De romige textuur en volle smaak die het recept produceert is elke keer weer een genot. Geloof ons als we zeggen dat je er niet genoeg van zult krijgen om het weer op te scheppen!

Pasta met mozzarella en tomaten

Een smakelijk en snel recept voor pasta met mozzarella en tomaten, ideaal voor een snelle lunch of diner.

Tagliatelle met broccoli

Tagliatelle met broccoli is een van mijn lievelingsgerechten. Ik maak dit gerecht vaak als avondmaaltijd voor mijn gezin. Bovendien is het een vegetarisch en gezond gerecht, dus het zal zelfs de meest veeleisende fijnproevers aanspreken! Hoe de pasta en broccoli samen een harmonie van smaken creëren is echt onvergetelijk.

Pasta met champignons en knoflook

De mix van verse ingrediënten in combinatie met de romige textuur van deze pasta neemt je mee op een reis naar de eethemel.

Reels

Nieuw

Top categorieën

Ontbijt

91 recepten

Laat ontbijt

99 recepten

Middagmaal

590 recepten

Diner

554 recepten

Dessert

349 recepten

Gebak

155 recepten

Taarten

75 recepten

Vleesgerechten

293 recepten