ADVERTENTIE

Bron :: Pixabay : congerdesign

Gezond ontbijt - havermout koken

Pap is altijd een favoriet geweest in mijn familie. Vooral in de koude wintermaanden of als we ons een beetje ziekjes voelen, is het recept voor deze verwarmende en gezonde pap precies goed - het is makkelijk te bereiden en doet elke keer weer wonderen voor ons.

ADVERTENTIE
Wat wil je als ontbijt? 10x Gezond ontbijt ideeën!

Het recept staat in dit artikel

Wat wil je als ontbijt? 10x Gezond ontbijt ideeën!

Ingrediënten

porties
2
  • 1 Kop havervlokken Toegevoegd aan
  • 4 Kopjes water Toegevoegd aan
  • 1 Knijpen zout Toegevoegd aan
  • Optioneel: suiker, honing of agavesiroop om te zoeten Toegevoegd aan
  • Optioneel: fruit en/of noten om te garneren Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

30 min.
1. Stap

Om havermout te koken, doe je eerst de havermout in een pan. Deze hoeveelheid is ideaal voor twee personen, maar je kunt het natuurlijk verhogen of verlagen. Mijn ervaring is dat deze verhouding tussen haver en water de perfecte havermout oplevert.

2. Stap

Voeg het water toe. Het is belangrijk om op te merken dat niet al het water meteen moet worden toegevoegd. Begin met ongeveer 3 kopjes en voeg indien nodig meer toe tijdens het koken.

3. Stap

Voeg een snufje zout toe. Het lijkt misschien vreemd om zout toe te voegen aan een meestal zoet gerecht, maar het helpt om de andere smaken naar boven te halen - een truc die ik van mijn oma heb geleerd.

4. Stap

Kook het mengsel op een middelhoog vuur. Roer constant om te voorkomen dat de havermout aanbrandt en onaangenaam smaakt. Binnen 15 tot 20 minuten moet het mengsel beginnen in te dikken en slijmerig worden.

5. Stap

Proef de havermout en voeg indien nodig meer water toe. Als je de gewenste consistentie hebt bereikt, kun je het van het vuur halen.

6. Stap

Serveer de gezonde havermout - ook wel pap genoemd - warm. Als je wilt, kun je het zoeten met een beetje suiker, honing of agave en garneren met fruit of noten.

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Gebak

202 recepten

Dessert

587 recepten

Vleesgerechten

404 recepten

Ontbijt

193 recepten

Laat ontbijt

167 recepten

Slowaaks

4 recepten

Middagmaal

831 recepten

Diner

765 recepten

Taarten

123 recepten