ADVERTENTIE

Bron :: vecstock via Freepik

Gestoofde Balkangroenten

Dit recept is een van mijn favoriete gerechten die ik vaak maak voor mijn familie en vrienden. Ik ben dol op dit vegetarische gerecht omdat het kleurrijk en lekker is en boordevol gezonde, voedzame ingrediënten zit. Het is snel en makkelijk te bereiden, dus ideaal voor drukke dagen. Ik heb in het verleden verschillende groenten geprobeerd en ik vind dat de onderstaande combinatie de beste smaakbalans geeft.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 2 Paprika (verschillende kleuren) Toegevoegd aan
  • 2 courgette Toegevoegd aan
  • 2 gemiddelde grootte Uien Toegevoegd aan
  • 3 teentjes knoflook Toegevoegd aan
  • 3 gemiddelde grootte Tomaten Toegevoegd aan
  • 1 aubergine Toegevoegd aan
  • olijfolie Toegevoegd aan
  • zout en peper Toegevoegd aan
  • 1 Confederatie Verse peterselie Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

40 min.
1. Stap

Om het recept voor Balkangroenten te bereiden, moet je de groenten eerst wassen en in grote stukken snijden. Ik heb gemerkt dat een grootte van ongeveer een centimeter de ideale balans biedt tussen knapperigheid en sappigheid. Snijd de uien en knoflook fijn.

2. Stap

Verhit vervolgens de olijfolie in een grote pan. Voeg de uien en knoflook toe en bak tot ze zacht zijn. Uit ervaring raad ik aan om de knoflook niet te donker te laten worden, anders smaakt hij bitter.

3. Stap

Voeg de gesneden groenten toe en bak op hoog vuur. Hoe langer de groenten roosteren, hoe meer smaken ze kunnen afgeven. Ik heb echter gemerkt dat 10-15 minuten meestal genoeg is.

4. Stap

Voeg de tomaten als laatste toe om het gerecht sappig te houden. Breng op smaak met zout en peper en zet het vuur laag. Roer goed en laat nog 15-20 minuten sudderen.

5. Stap

Voeg kort voor het einde van de kooktijd de gehakte peterselie toe aan de Balkangroenten en meng alles goed door elkaar. Zo blijft de peterselie vers en behoudt hij zijn intense kleur. Proef altijd en breng op smaak indien nodig.

6. Stap

De Balkangroenteschotel is klaar om te serveren! Het smaakt net zo goed als hoofdgerecht als bijgerecht bij vlees of vis. Persoonlijk vind ik het het lekkerst met een frisse salade erbij. Eet smakelijk!

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Ontbijt

193 recepten

Gebak

202 recepten

Slowaaks

4 recepten

Laat ontbijt

167 recepten

Middagmaal

820 recepten

Diner

754 recepten

Dessert

583 recepten

Taarten

121 recepten

Vleesgerechten

398 recepten