ADVERTENTIE

Bron :: marcomayer from Getty Images

Geroosterd kalfsvlees in de oven

Dit traditionele Slowaakse recept voor geroosterd kalfsvlees in de oven is eenvoudig te bereiden en zit vol smaak. Het vlees wordt zachtjes gemarineerd en geroosterd tot het goudbruin is, wat een geweldige smaak en textuur geeft. Geweldig voor familie lunches of diners.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4

Vlees

  • 1 kg kalfsvlees Toegevoegd aan

Marinade

  • 4 kruidnagel knoflook Toegevoegd aan
  • 1 stukjes Verse rozemarijn Toegevoegd aan
  • 2 lepels olijfolie Toegevoegd aan
  • 1 theelepel Zout Toegevoegd aan
  • 1 theelepel gemalen zwarte peper Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

120 min.
1. Stap

Verwarm de oven voor op 180°C. Dep het kalfsvlees droog met keukenpapier en leg het in een grote ovenschaal.

2. Stap

Meng voor de marinade teentjes knoflook, verse rozemarijn, olijfolie, zout en gemalen zwarte peper. Smeer de marinade op het vlees.

3. Stap

Doe het vlees in de oven en bak ongeveer 1,5 uur of totdat het vlees mooi goudbruin is en een thermometer die in het dikste deel van het vlees is gestoken 70°C aangeeft.

4. Stap

Haal het bereide vlees uit de oven en laat het minstens 15 minuten rusten voordat je het snijdt. Serveer het vervolgens met je favoriete bijgerecht.

Reels

Nieuw

Top categorieën

Ontbijt

178 recepten

Gebak

194 recepten

Vleesgerechten

376 recepten

Laat ontbijt

156 recepten

Middagmaal

770 recepten

Diner

716 recepten

Dessert

541 recepten

Taarten

115 recepten