ADVERTENTIE

Bron :: Pixabay : congerdesign

"Gehaktkoekjes volgens oma's recept Gehaktballetjes

Dit recept voor "Hackfleischküchle" gehaktballetjes ligt me bijzonder na aan het hart omdat het van mijn oma komt, die het altijd met veel liefde klaarmaakte voor de hele familie. Elke keer als ik gehaktballetjes maak volgens haar recept, moet ik meteen denken aan de gezellige familiediners uit mijn kindertijd en mijn gezin kan haast niet wachten om weer gehaktballetjes te eten.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 500 g Gemengd gehakt Toegevoegd aan
  • 1 Ui Toegevoegd aan
  • 1 Rolls (van de vorige dag) Toegevoegd aan
  • 2 Eieren Toegevoegd aan
  • 2 TL Mosterd Toegevoegd aan
  • zout en peper Toegevoegd aan
  • 2 Tablespoon Paneermeel (optioneel) Toegevoegd aan
  • Koolzaadolie om te bakken Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

40 min.
1. Stap

Voor het recept van de gehakttaart moet je eerst de ui schillen en in fijne blokjes snijden. Dat klinkt makkelijker dan het is. Zorg ervoor dat je hem in hele fijne blokjes snijdt, zodat de smaak goed verdeeld wordt. Week vervolgens het broodje in koud water.

2. Stap

Doe het gehakt in een grote kom en voeg de eieren, mosterd en blokjes ui toe. Knijp nu het broodje goed uit en voeg toe aan het gehakt. Breng het mengsel op smaak met zout en peper en kneed alles goed door elkaar tot het een egale massa vormt. Voeg eventueel wat paneermeel toe om de consistentie aan te passen.

3. Stap

Verdeel het gehaktmengsel in gelijke porties en vorm van elke portie een platte patty. Verhit de olie in een pan en bak de gehaktpasteitjes aan beide kanten goudbruin. Hier is geduld voor nodig - probeer de pasteitjes niet te snel om te draaien, anders kunnen ze uit elkaar vallen. De gehakt pasteitjes kunnen geserveerd worden met elk bijgerecht.

Vergelijkbare recepten

Hartig gehakt met spitskool

Dit recept is favoriet bij mijn familie en staat vaak bij ons op tafel. De combinatie van pittig gehakt en de milde, lichtzoete smaak van spitskool is gewoon onovertroffen. Met een paar kleine trucjes die ik in de loop der jaren heb geleerd, wordt dit gerecht altijd een absolute streling voor het gehemelte.

Hartige kool-gehakt rijst pan-snelle lunch

Er zijn maar weinig dingen lekkerder dan een sappige, pittige koolsoeppan op een frisse dag. Dit recept tovert altijd een glimlach op mijn gezicht omdat het niet alleen hartig en lekker is, maar ook verrassend makkelijk te bereiden. Het is een van mijn favoriete keuzes als ik op zoek ben naar iets vullends, maar toch met lichte en gezondheidsbewuste ingrediënten.

"Portugese stoofpot "Caldo verde

Caldo Verde is een traditionele Portugese stoofpot die wordt gekenmerkt door zijn eenvoud en het gebruik van verse ingrediënten. Ik heb dit recept al vaak gemaakt en het is altijd een traktatie voor de zintuigen. De krachtige smaken van boerenkool en chorizo worden aangevuld met de aardse goedheid van kastanjebruine aardappelen om een gerecht te maken dat zowel stevig als verkwikkend is.

Tefteli Russische Gehaktballen

Tefteli is een traditioneel Russisch gerecht gemaakt van gehakt, dat gemakkelijk te bereiden is en heerlijk gekruid is. Deze gehaktballen worden gekookt in een tomatensaus en kunnen worden geserveerd met rijst of aardappelpuree.

Rustiek stoofpotje van gehakt

Deze robuuste, stevige stoofpot is meer dan eens onze reddingslijn geweest op koude winterdagen. De frisheid van groenten en aardappelen in combinatie met de hartige smaak van gehakt zorgt voor een heerlijke combinatie. Voeg toast of vers stokbrood toe en de dag is gered. Elke lepel herinnert me aan de vele keren dat we dit gerecht met plezier en enthousiasme hebben bereid en geproefd.

Boulettes de viande hachée (gehaktballetjes op Franse wijze)

Dit Franse recept voor "Boulettes de viande hachee" is een echte traktatie en ik maak het vaak voor mijn familie en vrienden. De heerlijke gehaktballetjes in een eenvoudige maar smakelijke saus zijn altijd een hit. Het is een snel, makkelijk recept dat perfect past bij verschillende bijgerechten - van salades tot pasta. Gebakken gehaktballetjes van gehakt worden gecombineerd met een tomatensaus.

Wortelgroente recept slechts 5 ingrediënten

Dit recept met wortels en groenten is een familiefavoriet bij ons thuis en ik heb het al verschillende keren gemaakt. Het is ongetwijfeld een heerlijk en voedzaam gerecht dat boordevol verse wortelen en pittige kruiden zit. De zoetheid van de wortelen in combinatie met de smaak van peterselie zorgt elke keer weer voor een ongelooflijk lekkere ervaring.

Kipragout met roomsaus en champignons

Als iemand die veel tijd in de keuken doorbrengt, heb ik dit stoofpotje met kip al verschillende keren gemaakt en het is altijd een groot succes. Het is vol van smaak, makkelijk te bereiden en heeft die 'feel good factor' van comfort food. Kipfilet wordt gesauteerd met groenten en champignons en afgemaakt met bouillon en room, wat goed past bij rijst of vers brood als bijgerecht.

Vergelijkbare recepten

Hartig gehakt met spitskool

Dit recept is favoriet bij mijn familie en staat vaak bij ons op tafel. De combinatie van pittig gehakt en de milde, lichtzoete smaak van spitskool is gewoon onovertroffen. Met een paar kleine trucjes die ik in de loop der jaren heb geleerd, wordt dit gerecht altijd een absolute streling voor het gehemelte.

Hartige kool-gehakt rijst pan-snelle lunch

Er zijn maar weinig dingen lekkerder dan een sappige, pittige koolsoeppan op een frisse dag. Dit recept tovert altijd een glimlach op mijn gezicht omdat het niet alleen hartig en lekker is, maar ook verrassend makkelijk te bereiden. Het is een van mijn favoriete keuzes als ik op zoek ben naar iets vullends, maar toch met lichte en gezondheidsbewuste ingrediënten.

"Portugese stoofpot "Caldo verde

Caldo Verde is een traditionele Portugese stoofpot die wordt gekenmerkt door zijn eenvoud en het gebruik van verse ingrediënten. Ik heb dit recept al vaak gemaakt en het is altijd een traktatie voor de zintuigen. De krachtige smaken van boerenkool en chorizo worden aangevuld met de aardse goedheid van kastanjebruine aardappelen om een gerecht te maken dat zowel stevig als verkwikkend is.

Tefteli Russische Gehaktballen

Tefteli is een traditioneel Russisch gerecht gemaakt van gehakt, dat gemakkelijk te bereiden is en heerlijk gekruid is. Deze gehaktballen worden gekookt in een tomatensaus en kunnen worden geserveerd met rijst of aardappelpuree.

Rustiek stoofpotje van gehakt

Deze robuuste, stevige stoofpot is meer dan eens onze reddingslijn geweest op koude winterdagen. De frisheid van groenten en aardappelen in combinatie met de hartige smaak van gehakt zorgt voor een heerlijke combinatie. Voeg toast of vers stokbrood toe en de dag is gered. Elke lepel herinnert me aan de vele keren dat we dit gerecht met plezier en enthousiasme hebben bereid en geproefd.

Boulettes de viande hachée (gehaktballetjes op Franse wijze)

Dit Franse recept voor "Boulettes de viande hachee" is een echte traktatie en ik maak het vaak voor mijn familie en vrienden. De heerlijke gehaktballetjes in een eenvoudige maar smakelijke saus zijn altijd een hit. Het is een snel, makkelijk recept dat perfect past bij verschillende bijgerechten - van salades tot pasta. Gebakken gehaktballetjes van gehakt worden gecombineerd met een tomatensaus.

Wortelgroente recept slechts 5 ingrediënten

Dit recept met wortels en groenten is een familiefavoriet bij ons thuis en ik heb het al verschillende keren gemaakt. Het is ongetwijfeld een heerlijk en voedzaam gerecht dat boordevol verse wortelen en pittige kruiden zit. De zoetheid van de wortelen in combinatie met de smaak van peterselie zorgt elke keer weer voor een ongelooflijk lekkere ervaring.

Kipragout met roomsaus en champignons

Als iemand die veel tijd in de keuken doorbrengt, heb ik dit stoofpotje met kip al verschillende keren gemaakt en het is altijd een groot succes. Het is vol van smaak, makkelijk te bereiden en heeft die 'feel good factor' van comfort food. Kipfilet wordt gesauteerd met groenten en champignons en afgemaakt met bouillon en room, wat goed past bij rijst of vers brood als bijgerecht.

Reels

Nieuw

Top categorieën

Ontbijt

86 recepten

Laat ontbijt

99 recepten

Middagmaal

590 recepten

Diner

554 recepten

Dessert

348 recepten

Gebak

152 recepten

Taarten

74 recepten

Vleesgerechten

293 recepten