ADVERTENTIE

Bron :: Pixabay : congerdesign

"Gehaktkoekjes volgens oma's recept Gehaktballetjes

Dit recept voor "Hackfleischküchle" gehaktballetjes ligt me bijzonder na aan het hart omdat het van mijn oma komt, die het altijd met veel liefde klaarmaakte voor de hele familie. Elke keer als ik gehaktballetjes maak volgens haar recept, moet ik meteen denken aan de gezellige familiediners uit mijn kindertijd en mijn gezin kan haast niet wachten om weer gehaktballetjes te eten.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 500 g Gemengd gehakt Toegevoegd aan
  • 1 Ui Toegevoegd aan
  • 1 Rolls (van de vorige dag) Toegevoegd aan
  • 2 Eieren Toegevoegd aan
  • 2 TL Mosterd Toegevoegd aan
  • zout en peper Toegevoegd aan
  • 2 Tablespoon Paneermeel (optioneel) Toegevoegd aan
  • Koolzaadolie om te bakken Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

40 min.
1. Stap

Voor het recept van de gehakttaart moet je eerst de ui schillen en in fijne blokjes snijden. Dat klinkt makkelijker dan het is. Zorg ervoor dat je hem in hele fijne blokjes snijdt, zodat de smaak goed verdeeld wordt. Week vervolgens het broodje in koud water.

2. Stap

Doe het gehakt in een grote kom en voeg de eieren, mosterd en blokjes ui toe. Knijp nu het broodje goed uit en voeg toe aan het gehakt. Breng het mengsel op smaak met zout en peper en kneed alles goed door elkaar tot het een egale massa vormt. Voeg eventueel wat paneermeel toe om de consistentie aan te passen.

3. Stap

Verdeel het gehaktmengsel in gelijke porties en vorm van elke portie een platte patty. Verhit de olie in een pan en bak de gehaktpasteitjes aan beide kanten goudbruin. Hier is geduld voor nodig - probeer de pasteitjes niet te snel om te draaien, anders kunnen ze uit elkaar vallen. De gehakt pasteitjes kunnen geserveerd worden met elk bijgerecht.

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Ontbijt

193 recepten

Gebak

202 recepten

Slowaaks

4 recepten

Laat ontbijt

167 recepten

Middagmaal

820 recepten

Diner

754 recepten

Dessert

583 recepten

Taarten

121 recepten

Vleesgerechten

398 recepten