ADVERTENTIE

Bron :: Pixabay: ponce_photography

Eenvoudig romig zelfgemaakt ijs

De gladde textuur, de perfecte romigheid en de hemelse smaak van dit zelfgemaakte ijsrecept hebben nooit nagelaten indruk te maken op mijn familie en vrienden.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
8
  • 2 kopjes Zware room Toegevoegd aan
  • 1 Kop Volle melk Toegevoegd aan
  • 34 Kop Kristalsuiker Toegevoegd aan
  • 1 eetlepel Van puur vanille-extract Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

320 min.
1. Stap

Begin met het combineren van je melk en suiker in een middelgrote steelpan. Roer zachtjes om ervoor te zorgen dat de suiker volledig oplost. Dit proces kan ongeveer 1-2 minuten duren op middelhoog vuur. Denk eraan dat je het niet laat koken - we willen de melk alleen opwarmen zodat de suiker naadloos oplost.

2. Stap

Zodra de suiker is opgelost, roer je de zware room en het vanille-extract erdoor. Het is belangrijk om vanille-extract van hoge kwaliteit te gebruiken, omdat dit het smaakprofiel enorm versterkt.

3. Stap

Haal de pan van het vuur en laat het mengsel afkoelen tot kamertemperatuur. Deze stap is cruciaal, want als je het hete mengsel in de vriezer doet, zal het de temperatuur van je vriezer verlagen, wat de algehele functionaliteit ervan zal beïnvloeden.

4. Stap

Eenmaal afgekoeld, dek je het mengsel af en zet je het minstens 2 uur in de koelkast. Door het mengsel te koelen voordat je het invriest, wordt het ijs gladder en romiger.

5. Stap

Giet het mengsel na het koelen in je ijsmachine en draai het volgens de instructies van de fabrikant. Als je geen ijsmachine hebt, is dat geen excuus! Je kunt het mengsel in een luchtdichte bak doen en invriezen, terwijl je elke 30 minuten roert tot het de gewenste consistentie heeft.

6. Stap

Doe het ijs over in een luchtdichte bak en vries het minstens 2-4 uur in, of tot het stevig genoeg is om te scheppen. Geloof me, als je geduld hebt met deze stap, krijg je de perfecte consistentie en smaakconcentratie van je zelfgemaakte ijs.

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Ontbijt

193 recepten

Gebak

202 recepten

Slowaaks

4 recepten

Laat ontbijt

167 recepten

Middagmaal

820 recepten

Diner

754 recepten

Dessert

583 recepten

Taarten

121 recepten

Vleesgerechten

398 recepten