ADVERTENTIE

Bron :: Vima from Getty Images

Eenvoudig pizzadeeg

We laten je zien hoe je een eenvoudig pizzadeeg bakt dat knapperig, maar toch mals en smaakvol is.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 500 g Gewoon meel Toegevoegd aan
  • 300 ml Lauw water Toegevoegd aan
  • 1 verpakking Gedroogde gist Toegevoegd aan
  • 1 en Suiker Toegevoegd aan
  • 2 en Zouten Toegevoegd aan
  • 2 el Olijfolie Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

60 min.
1. Stap

Meng de gist, suiker en lauw water in een kom. Laat de gist ongeveer 10 minuten werken.

2. Stap

Doe de bloem in een andere kom en voeg het zout toe. Meng alles goed. Voeg dan de giststarter en olie toe aan de bloem en roer tot alle ingrediënten gecombineerd zijn.

3. Stap

Breng het deeg over naar een met bloem bestoven oppervlak en begin ongeveer 10 minuten te kneden tot het glad en elastisch is. Voeg een beetje bloem toe als het deeg te plakkerig wordt.

4. Stap

Als het deeg klaar is, doe je het terug in de kom, dek je het af met een handdoek en laat je het op een warme plek ongeveer een uur rijzen tot het in volume verdubbeld is.

5. Stap

Na het rijzen verdeel je het deeg in 4 gelijke delen en kun je de pizza naar eigen smaak gaan bereiden.

Reels

Nieuw

Top categorieën

Ontbijt

173 recepten

Vleesgerechten

372 recepten

Laat ontbijt

152 recepten

Middagmaal

760 recepten

Diner

704 recepten

Dessert

534 recepten

Gebak

192 recepten

Taarten

114 recepten