ADVERTENTIE

Bron :: Freepik

Eenvoudig en heerlijk geroosterde wortelen uit de oven

Dit gerecht is niet alleen levendig op het bord, maar zit ook boordevol zoete, aardse smaken waardoor iedereen weer helemaal verliefd wordt op wortels.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 1 kg Wortelen, geschild en in dikke repen gesneden Toegevoegd aan
  • 3 tbls Extra vierge olijfolie Toegevoegd aan
  • Grof zout, naar smaak Toegevoegd aan
  • Peper, naar smaak Toegevoegd aan
  • 2 tbls Verse gehakte peterselie Toegevoegd aan
  • 1 eetlepel Honing of ahornsiroop (optioneel) Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

60 min.
1. Stap

Verwarm je oven voor op 200°C (400°F). Bekleed terwijl de oven voorverwarmt een bakplaat met perkamentpapier. Zo blijven de wortelen niet plakken en kun je ze gemakkelijker opruimen.

2. Stap

Schik de wortelreepjes op de voorbereide bakplaat. Zorg ervoor dat ze uit elkaar liggen en niet te dicht op elkaar. Dit is cruciaal voor een goede karamelisatie en voorkomt dat de wortelen gaan stomen, waardoor ze klef zouden worden.

3. Stap

Sprenkel de olijfolie over de wortelen. Je kunt ze lichtjes omdraaien om ervoor te zorgen dat elk stuk een laagje krijgt, zodat ze gelijkmatig kunnen roosteren.

4. Stap

Kruid de wortelen met grof zout en peper. Voel je vrij om hier licht of zwaar op in te gaan, afhankelijk van je voorkeur.

5. Stap

Rooster ongeveer 40-45 minuten in de voorverwarmde oven. Als iemand die dit al verschillende keren heeft klaargemaakt, raad ik aan om de wortelen één of twee keer om te gooien tijdens het roosteren, zodat ze gelijkmatig gaar worden.

6. Stap

Als je honing of ahornsiroop gebruikt, druppel dit dan 5 minuten voor het einde van de kooktijd over de wortelen. Het accentueert de natuurlijke zoetheid en zorgt voor een meer gekarameliseerde textuur.

7. Stap

Garneer de wortelen na het roosteren met gehakte peterselie. Het geeft een frisse en kleurrijke toets die de aardse geroosterde wortelen aanvult.

8. Stap

Serveer warm als bijgerecht bij je favoriete hoofdgerecht. Geroosterde wortelen passen goed bij geroosterd vlees, gegrilde vis en zelfs bij een eenvoudige maar rijke pastaschotel.

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Diner

812 recepten

Ontbijt

210 recepten

Laat ontbijt

180 recepten

Middagmaal

880 recepten

Dessert

631 recepten

Gebak

203 recepten

Taarten

130 recepten

Vleesgerechten

423 recepten

Pasta

113 recepten