ADVERTENTIE

Bron :: -lvinst- from Getty Images

Eend met appels gebakken in een mouw

Een uitzonderlijk sappig gerecht dat perfect is voor familie- en feestmaaltijden. Aromatische eend, langzaam en ongelijk gebakken met appels, zal uw keuken vullen met een onvergetelijke geur. Hieronder vindt u een gedetailleerd recept.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4

Eend

  • 1 heel Eend Toegevoegd aan
  • 2 theelepels Zout Toegevoegd aan
  • 1 theelepel Peper Toegevoegd aan

Vulling

  • 4 Appels Toegevoegd aan
  • 1 theelepel Kaneel Toegevoegd aan
  • 1 Lepel Honing Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

180 min.
1. Stap

Voorbereiding van de eend. Reinig en droog de eend, wrijf dan in met zout en peper.

2. Stap

Bereiding van appels. Was de appels, snijd ze in blokjes (je hoeft ze niet te schillen), en meng ze vervolgens met kaneel en honing.

3. Stap

Vulling van de eend. Vul de eend met voorbereide appels.

4. Stap

Bakken. Plaats de eend in een braadzak en bak in een voorverwarmde oven op 180 °C gedurende ongeveer 3 uur.

5. Stap

Serveertip. Haal de gebakken eend uit de oven en serveer hem warm.

Vergelijkbare recepten

Krokante eendenbout met rode wijnsaus

Ik kan me geen gezelligere zondagmiddag voorstellen dan genieten van een goed boek in de keuken met de geur van stovende eendenpoten. Ik heb vooral genoten van dit recept - de poten waren ongelooflijk mals en de huid krokant. Samen met de heerlijke rode wijnsaus een echte traktatie. En niet te vergeten de lichte zoetheid van de appel, die zorgt voor een perfecte balans met de smaak van de eendenbouten.

Klassieke Krokante Eendensteak Frites

Duck Steak Frites zet de typische Franse lekkernij van steak frites op zijn kop door de goede oude biefstuk te vervangen door de verfijning van eend.

Geroosterde eend met gestoofde rode kool

Eerlijke langzaam geroosterde eend met gestoofde rode kool.

Gebakken kippenpoten met aardappelen

Een geweldige combinatie van kippenpoten met aardappelen, perfect voor een zondagse lunch.

Eend met sinaasappelen

Traditioneel smakelijk gerecht met een fijne sinaasappelsmaak.

Kip met sinaasappels

Kip met sinaasappels is een geweldige keuze voor diegenen die willen genieten van een zoet-zure smaakcombinatie. Deze kip wordt in de oven gebakken met verse sinaasappels en een speciale mix van kruiden.

Geroosterde kip in boter

Lekkere geroosterde boterkip waar we allemaal dol op zijn.

Gestoofde ganzenbouten uit de oven

Ik ben dol op dit recept voor ganzenbouten in de oven, vooral in het koude seizoen. In dit geval worden de ganzenbouten langzaam en zachtjes geroosterd in de oven, waardoor ze bijzonder mals en sappig worden. Een echte traktatie voor het gehemelte en altijd een hoogtepunt op mijn menu.

Vergelijkbare recepten

Krokante eendenbout met rode wijnsaus

Ik kan me geen gezelligere zondagmiddag voorstellen dan genieten van een goed boek in de keuken met de geur van stovende eendenpoten. Ik heb vooral genoten van dit recept - de poten waren ongelooflijk mals en de huid krokant. Samen met de heerlijke rode wijnsaus een echte traktatie. En niet te vergeten de lichte zoetheid van de appel, die zorgt voor een perfecte balans met de smaak van de eendenbouten.

Klassieke Krokante Eendensteak Frites

Duck Steak Frites zet de typische Franse lekkernij van steak frites op zijn kop door de goede oude biefstuk te vervangen door de verfijning van eend.

Geroosterde eend met gestoofde rode kool

Eerlijke langzaam geroosterde eend met gestoofde rode kool.

Gebakken kippenpoten met aardappelen

Een geweldige combinatie van kippenpoten met aardappelen, perfect voor een zondagse lunch.

Eend met sinaasappelen

Traditioneel smakelijk gerecht met een fijne sinaasappelsmaak.

Kip met sinaasappels

Kip met sinaasappels is een geweldige keuze voor diegenen die willen genieten van een zoet-zure smaakcombinatie. Deze kip wordt in de oven gebakken met verse sinaasappels en een speciale mix van kruiden.

Geroosterde kip in boter

Lekkere geroosterde boterkip waar we allemaal dol op zijn.

Gestoofde ganzenbouten uit de oven

Ik ben dol op dit recept voor ganzenbouten in de oven, vooral in het koude seizoen. In dit geval worden de ganzenbouten langzaam en zachtjes geroosterd in de oven, waardoor ze bijzonder mals en sappig worden. Een echte traktatie voor het gehemelte en altijd een hoogtepunt op mijn menu.

Reels

Nieuw

Top categorieën

Ontbijt

166 recepten

Laat ontbijt

147 recepten

Middagmaal

738 recepten

Diner

687 recepten

Dessert

517 recepten

Gebak

189 recepten

Taarten

106 recepten

Vleesgerechten

360 recepten