Bron :: MentalArt via Pixabay
Appel Cheesecake Recept
Ik ben altijd al een groot liefhebber geweest van cheesecake en appeltaart. Toen ik deze twee recepten combineerde tot een appelkwarktaart, was ik meteen verliefd op het resultaat. Deze taart is een hit op feestjes en familiebijeenkomsten. De zoete, romige vulling harmonieert perfect met de zure frisheid van de appels en de knapperige koekjesbodem.
Ingrediënten
- 200 Gram boterkoekjes
- 100 Gram gesmolten boter
- 2 Äpfel (granny smith voor een zuurdere smaak, gala of fuji voor een zoetere smaak).
- 600 Gram Geweekte en uitgelekte roomkaas
- 150 Gram suiker
- 3 Eieren
- 1 Theelepel citroensap
- 200 Gram Zure room
- 1 Theelepel vanillesuiker
- 1 Knijpen zout
- 2 Tablespoon Meel
Laatste folders
Procedure
Om het appelkwarktaartrecept te maken, doe je eerst de boterkoekjes in een diepvrieszakje en plet je ze tot fijne kruimels met een deegroller. Voeg de gesmolten boter toe en kneed goed. Hoe beter gemengd, hoe gelijkmatiger de taartbodem zal zijn.
Bekleed een taartvorm (26 cm diameter) met bakpapier en verdeel het koekjes-botermengsel erover en druk stevig aan. Bak 10 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C en laat dan afkoelen.
Schil ondertussen de appels, snijd ze in kwarten, ontpit ze en snijd ze in dunne plakjes. Besprenkel met een beetje citroensap om oxidatie te voorkomen.
Klop de geweekte roomkaas met de suiker, eieren, citroensap, zure room, vanillesuiker en snufje zout met een staafmixer. Voeg de bloem toe en roer nogmaals goed door.
Giet het kaasmengsel op de afgekoelde koekjesbodem en werk af met de appelschijfjes. Bak 60 minuten in de oven. Laat daarna goed afkoelen (best een nacht in de koelkast) zodat de taart mooi stevig is.
Voor het serveren kan de appelkwarktaart bestrooid worden met poedersuiker. Persoonlijk vind ik dit een leuk, maar optioneel, extra detail.