ADVERTENTIE

Bron :: SMarina from Getty Images

Amandel kerstgebak

Recept voor amandelkerstgebak met kaneel, traditioneel gebakken met kerst.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
40
  • 500 g Ongeschilde amandelen Toegevoegd aan
  • 300 g bloemsuiker Toegevoegd aan
  • 2 stuk Eiwit Toegevoegd aan
  • 2 en Honing Toegevoegd aan
  • 1 en Gemalen kaneel Toegevoegd aan
  • 1 en citroenschil Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

120 min.
1. Stap

Maal de amandelen fijn en voeg de poedersuiker, eiwitten, honing, kaneel en citroenrasp toe. Maak een deeg.

2. Stap

Rol het deeg uit op een met bloem bestoven plank met folie en maak er sterren van.

3. Stap

Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.

4. Stap

Bak de amandelkerstgebakjes ongeveer 10 minuten op 130°C.

Vergelijkbare recepten

Kwarkstollen - een kerstklassieker

Kwarkstollen zijn een absolute kerstklassieker die ik elk jaar met veel passie maak. Ik heb het recept van jaar tot jaar geperfectioneerd en een paar tips en trucs geleerd die ik graag met jullie wil delen. De stollen zijn ongelooflijk vochtig, smaakvol en passen perfect bij een warme kop thee of koffie op een koude winterdag. Het is niet de makkelijkste taart om te maken, maar geloof me, het is de moeite waard.

Knapperige notenkoekjes voor Kerstmis

Ik vind het heerlijk om deze notenkoekjes te bakken tijdens de kerstperiode. Ze doen me denken aan mijn kindertijd en de gezellige uurtjes die ik doorbracht in de keuken van mijn oma. Het kruidige van de noten, het zachte, boterachtige koekjesdeeg en het lichte vleugje vanillesuiker maken ze onweerstaanbaar. Ik kijk er altijd naar uit om ze te bakken en kijk er nog meer naar uit om ze cadeau te geven en ervan te genieten.

Baumkuchenspitzen voor Kerstmis

Voor mij horen deze prachtige Baumkuchenspitzen net zo bij het kerstseizoen als de kerstboom zelf. Ik heb ze ontelbare keren gemaakt en elke keer is het weer een klein feestje om de goudbruine, geurige cake laag voor laag te zien ontstaan. Met mijn procedure en een beetje geduld lukt het je zeker om deze heerlijke Baumkuchenspitzen te maken.

Spelt muffins

De beste muffins die ik ooit heb gegeten, zijn ongetwijfeld deze speltmuffins.

Kerstcake met kaneel

Recept voor een eenvoudige kerstcake met kaneel en fruit.

Kerstmis Basis Suiker Koekjes

Geniet van het maak- en decoratieproces en van de heerlijke zoetheid van deze suikerkoekjes.

Kerstchocolade panettone cake

Traditionele Italiaanse chocolade kerst panettone cake. Het duurt iets langer om te bereiden vanwege het rijzen, maar het resultaat is het waard.

"Buche de Noel" (kerstboomstam)

Toen ik in een Franse keuken werkte, ontdekte ik het geheim van dit traditionele kerstrecept. "Buche de Noel, ook bekend als Yule Log, vindt zijn oorsprong in de Franse traditie van het verbranden van een dennenboomstam met Kerstmis. Ik heb dit recept tijdens vele kerstdiners gemaakt en het is altijd een hit. Het kost wat tijd en zorg, maar het resultaat is het absoluut waard.

Vergelijkbare recepten

Kwarkstollen - een kerstklassieker

Kwarkstollen zijn een absolute kerstklassieker die ik elk jaar met veel passie maak. Ik heb het recept van jaar tot jaar geperfectioneerd en een paar tips en trucs geleerd die ik graag met jullie wil delen. De stollen zijn ongelooflijk vochtig, smaakvol en passen perfect bij een warme kop thee of koffie op een koude winterdag. Het is niet de makkelijkste taart om te maken, maar geloof me, het is de moeite waard.

Knapperige notenkoekjes voor Kerstmis

Ik vind het heerlijk om deze notenkoekjes te bakken tijdens de kerstperiode. Ze doen me denken aan mijn kindertijd en de gezellige uurtjes die ik doorbracht in de keuken van mijn oma. Het kruidige van de noten, het zachte, boterachtige koekjesdeeg en het lichte vleugje vanillesuiker maken ze onweerstaanbaar. Ik kijk er altijd naar uit om ze te bakken en kijk er nog meer naar uit om ze cadeau te geven en ervan te genieten.

Baumkuchenspitzen voor Kerstmis

Voor mij horen deze prachtige Baumkuchenspitzen net zo bij het kerstseizoen als de kerstboom zelf. Ik heb ze ontelbare keren gemaakt en elke keer is het weer een klein feestje om de goudbruine, geurige cake laag voor laag te zien ontstaan. Met mijn procedure en een beetje geduld lukt het je zeker om deze heerlijke Baumkuchenspitzen te maken.

Spelt muffins

De beste muffins die ik ooit heb gegeten, zijn ongetwijfeld deze speltmuffins.

Kerstcake met kaneel

Recept voor een eenvoudige kerstcake met kaneel en fruit.

Kerstmis Basis Suiker Koekjes

Geniet van het maak- en decoratieproces en van de heerlijke zoetheid van deze suikerkoekjes.

Kerstchocolade panettone cake

Traditionele Italiaanse chocolade kerst panettone cake. Het duurt iets langer om te bereiden vanwege het rijzen, maar het resultaat is het waard.

"Buche de Noel" (kerstboomstam)

Toen ik in een Franse keuken werkte, ontdekte ik het geheim van dit traditionele kerstrecept. "Buche de Noel, ook bekend als Yule Log, vindt zijn oorsprong in de Franse traditie van het verbranden van een dennenboomstam met Kerstmis. Ik heb dit recept tijdens vele kerstdiners gemaakt en het is altijd een hit. Het kost wat tijd en zorg, maar het resultaat is het absoluut waard.

Reels

Nieuw

Top categorieën

Ontbijt

167 recepten

Laat ontbijt

147 recepten

Middagmaal

746 recepten

Diner

692 recepten

Dessert

519 recepten

Gebak

189 recepten

Taarten

108 recepten

Vleesgerechten

363 recepten