ADVERTENTIE

Bron :: Pixabay: m_krohn

Aardappel- en savooiekoolschotel met asperges

Deze stevige ovenschotel met aardappelen en kool is een favoriet gerecht in mijn familie. Het is een traditioneel recept dat ik vaak maak en steeds weer aanpas - een mengsel van geroosterde aardappelen, romige saus met sappige kool en knapperige kaas.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 1 kg Aardappelen Toegevoegd aan
  • 1 kleine Savooiekool Toegevoegd aan
  • 200 ml slagroom Toegevoegd aan
  • 200 ml melk Toegevoegd aan
  • 1 Ui Toegevoegd aan
  • 2 teentjes knoflook Toegevoegd aan
  • 1 Confederatie Asperges Toegevoegd aan
  • 100 g Geraspte Gouda Toegevoegd aan
  • zout en peper Toegevoegd aan
  • 12 Theelepel nootmuskaat Toegevoegd aan
  • 2 Tablespoon olijfolie Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

75 min.
1. Stap

Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in blokjes. Was de asperges en snijd ze in kleinere stukjes. Kook de aardappelen en asperges in kokend gezouten water. Giet af en laat afkoelen.

2. Stap

Was de savooiekool en snijd in reepjes.

3. Stap

Pel de ui en knoflook en snijd ze fijn. Fruit aan in een pan met 2 eetlepels olijfolie. Voeg de savooiekool toe en bak tot hij lichtjes zacht is. Breng het mengsel op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Voeg de room, melk en gekookte aardappelen toe met de asperges.

4. Stap

Leg het hele mengsel in een ovenschaal, bestrooi de bovenkant van de schaal met kaas en bak ongeveer 45 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden. Bak tot de kaas goudbruin is en de asperges zacht zijn.

Vergelijkbare recepten

Aardappel- en zuurkoolschotel

De aardappel-zuurkoolschotel uit de Zwabische keuken is een van mijn favoriete gerechten, vooral in het koude seizoen. De combinatie van aardappelen en zuurkool lijkt op het eerste gezicht misschien vreemd, maar het smaakt sensationeel goed. De aardappelschotel is een stevige, verwarmende maaltijd, perfect voor de koude herfst- en winterdagen.

Vegetarische boerenkool met aardappelen

Dit recept is een van mijn favoriete versies van boerenkool. Het is vegetarisch, gezond en vooral heerlijk in de koude wintermaanden. Ik heb het verschillende keren gemaakt en steeds weer gevarieerd - en elke keer is het weer een echte traktatie. Verse boerenkool wordt gestoomd in bouillon met aardappelen om er een vegetarische hoofdmaaltijd van te maken.

Gebakken aardappelen met zuurkool

Traditionele gebakken aardappelen met zuurkool, die geschikt zijn als hoofdgerecht.

Eenvoudige vegetarische aardappelsoep

Ik heb deze stevige vegetarische aardappelsoep vaak gemaakt voor mijn gezin. Hij is licht, gezond en ongelooflijk vullend. Met een basis van groentebouillon en aardappelen gemengd met groenten naar keuze is deze soep lekker en perfect voor koel weer. Lekker met vers wit brood als bijgerecht.

Hartige aardappel- en groentegratin

Deze heerlijke aardappel- en groentegratin is een van mijn favoriete recepten. De knapperige kaaskorst in combinatie met de smaakvolle aardappelen en knapperige groenten zorgt voor een unieke smaakexplosie. Ik heb dit recept al verschillende keren gemaakt in mijn keuken en het is altijd een hit!

Veganistische zoete aardappel en kikkererwten curry

Er gaat niets boven een warme kom zoete aardappel en kikkererwtencurry om je smaakpapillen te verzadigen op een koele avond.

Romige Aardappel Gratin Recept

Het is moeilijk om fout te gaan met troostende laagjes dungesneden aardappelen, zware room en gesmolten kaas in dit Aardappel Gratin Recept!

Romige vegetarische zoete aardappelsoep

Ik ben erg dol geworden op deze soep. Ik probeerde hem voor het eerst op een koude winteravond en was meteen onder de indruk van de hartige en toch zoete smaak. Hij verwarmt je van binnenuit en is uitzonderlijk lekker. Ik hou vooral van het gemak van de bereiding en het feit dat je alle ingrediënten meestal al in huis hebt.

Vergelijkbare recepten

Aardappel- en zuurkoolschotel

De aardappel-zuurkoolschotel uit de Zwabische keuken is een van mijn favoriete gerechten, vooral in het koude seizoen. De combinatie van aardappelen en zuurkool lijkt op het eerste gezicht misschien vreemd, maar het smaakt sensationeel goed. De aardappelschotel is een stevige, verwarmende maaltijd, perfect voor de koude herfst- en winterdagen.

Vegetarische boerenkool met aardappelen

Dit recept is een van mijn favoriete versies van boerenkool. Het is vegetarisch, gezond en vooral heerlijk in de koude wintermaanden. Ik heb het verschillende keren gemaakt en steeds weer gevarieerd - en elke keer is het weer een echte traktatie. Verse boerenkool wordt gestoomd in bouillon met aardappelen om er een vegetarische hoofdmaaltijd van te maken.

Gebakken aardappelen met zuurkool

Traditionele gebakken aardappelen met zuurkool, die geschikt zijn als hoofdgerecht.

Eenvoudige vegetarische aardappelsoep

Ik heb deze stevige vegetarische aardappelsoep vaak gemaakt voor mijn gezin. Hij is licht, gezond en ongelooflijk vullend. Met een basis van groentebouillon en aardappelen gemengd met groenten naar keuze is deze soep lekker en perfect voor koel weer. Lekker met vers wit brood als bijgerecht.

Hartige aardappel- en groentegratin

Deze heerlijke aardappel- en groentegratin is een van mijn favoriete recepten. De knapperige kaaskorst in combinatie met de smaakvolle aardappelen en knapperige groenten zorgt voor een unieke smaakexplosie. Ik heb dit recept al verschillende keren gemaakt in mijn keuken en het is altijd een hit!

Veganistische zoete aardappel en kikkererwten curry

Er gaat niets boven een warme kom zoete aardappel en kikkererwtencurry om je smaakpapillen te verzadigen op een koele avond.

Romige Aardappel Gratin Recept

Het is moeilijk om fout te gaan met troostende laagjes dungesneden aardappelen, zware room en gesmolten kaas in dit Aardappel Gratin Recept!

Romige vegetarische zoete aardappelsoep

Ik ben erg dol geworden op deze soep. Ik probeerde hem voor het eerst op een koude winteravond en was meteen onder de indruk van de hartige en toch zoete smaak. Hij verwarmt je van binnenuit en is uitzonderlijk lekker. Ik hou vooral van het gemak van de bereiding en het feit dat je alle ingrediënten meestal al in huis hebt.

Reels

Nieuw

Top categorieën

Ontbijt

162 recepten

Laat ontbijt

145 recepten

Middagmaal

728 recepten

Diner

682 recepten

Dessert

514 recepten

Gebak

189 recepten

Taarten

105 recepten

Vleesgerechten

354 recepten