ADVERTENTIE
Zuringsoep (Zuringsoep)

Zuringsoep (Zuringsoep)

Sommigen kennen het als zuring, anderen als zuring. Deze soep behoort tot mijn kinderjaren, zo bereidde mijn moeder het. Elke keer als ik het kook, herinner ik me haar en word ik een beetje teruggevoerd naar de oude tijd :-)

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 3 handvol Zuring verse bladeren Toegevoegd aan
  • 500 ml melk Toegevoegd aan
  • 500 ml water Toegevoegd aan
  • 100 ml kookroom Toegevoegd aan
  • 3 el gewoon meel Toegevoegd aan
  • olie Toegevoegd aan
  • suiker Toegevoegd aan
  • zout azijn Toegevoegd aan
  • 4 stukjes ei Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

25 min.
1. Stap

We maken een klassieke roux in een pot met olie en bloem. We voegen melk, water en kookroom toe. We brengen alles aan de kook.

2. Stap

Ondertussen kloppen we de eieren en overgieten we de zuring met kokend water. Dit om het volume van de bladeren te verminderen.

3. Stap

Wanneer de inhoud van de pot langzaam begint te koken, voegen we de bladeren toe, zouten we en laten we het ongeveer 10-15 minuten koken. Vervolgens brengen we op smaak met suiker, azijn en indien nodig zouten we nogmaals. Ten slotte voegen we ook de geklopte eieren toe en laten de saus koken. De eieren moeten goed zichtbaar blijven in de saus.

4. Stap

De afgewerkte bouillon wordt alleen puur met brood geserveerd, maar iedereen kan er naar smaak een bijgerecht bij nemen :-) Eet smakelijk.

Zuringsoep (Zuringsoep) - stap voor stap bereiding 1
5. Stap

Mijn andere recepten zijn ook te vinden op mijn blog cesminazuenal.blogspot.com en op Youtube

Reels

Nieuw

Top categorieën

Ontbijt

173 recepten

Vleesgerechten

372 recepten

Laat ontbijt

152 recepten

Middagmaal

760 recepten

Diner

704 recepten

Dessert

534 recepten

Gebak

192 recepten

Taarten

114 recepten