ADVERTENTIE

Bron :: Natkinzu for iStockPhotos

Zoute bladerdeeg kerstboom

Dit recept voor een kerstboom van bladerdeeg is iets wat ik elk jaar met kerst maak. Het is een vrolijke manier om decoratie en eten te combineren en steelt gegarandeerd de show. De zoute croissantsmaak in combinatie met de kruiden en het knapperige bladerdeeg maken het onweerstaanbaar. Geloof me, als je het eenmaal geprobeerd hebt, wil je het keer op keer maken.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
8
  • 2 Verpakking bladerdeeg Toegevoegd aan
  • 2 Theelepel Gemengde Italiaanse kruiden Toegevoegd aan
  • 1 ei Toegevoegd aan
  • 3 Eetlepel Geraspte parmezaan Toegevoegd aan
  • Zout en peper naar smaak Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

40 min.
1. Stap

Om de hartige bladerdeeg kerstboom te bakken, verwarm je eerst de oven voor op 200 graden. Dit is de ideale temperatuur voor het bladerdeeg om op te zwellen en knapperig te bakken.

2. Stap

Rol een stuk bladerdeeg uit en vorm er een kerstboom van. Als je de vorm moeilijk vindt, kun je sjablonen gebruiken die je online kunt vinden.

3. Stap

Strooi de Italiaanse kruiden, zout en peper gelijkmatig over het deeg. Ik raad aan om je handen te gebruiken om de kruiden gelijkmatig te verdelen.

4. Stap

Leg het tweede stuk deeg erop en druk het lichtjes aan. Snijd vervolgens het deeg rond de vorm van de dennenboom en verwijder het overschot.

5. Stap

Snijd met een scherp mes aan beide kanten van de dennenboom repen van ongeveer 2 cm breed om de takken voor te stellen. Laat het stukje steel in het midden heel. Draai de takken in elkaar zodat ze een gedraaide vorm krijgen.

6. Stap

Klop het ei los en bestrijk het deeg ermee. Dit geeft de kerstboom een mooie glans na het bakken.

7. Stap

Strooi tot slot de geraspte Parmezaanse kaas over het deeg.

8. Stap

Bak de kerstboom 20-25 minuten in de voorverwarmde oven, of tot hij goudbruin en gezwollen is. Controleer regelmatig in de laatste paar minuten van het bakken om ervoor te zorgen dat hij niet aanbrandt.

9. Stap

Deze hartige bladerdeegkerstboom is een heerlijke manier om een feestelijke maaltijd te beginnen of te eindigen. Ik hoop dat jullie er net zo van genieten als ik!

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Ontbijt

193 recepten

Gebak

202 recepten

Slowaaks

4 recepten

Laat ontbijt

167 recepten

Middagmaal

820 recepten

Diner

754 recepten

Dessert

583 recepten

Taarten

121 recepten

Vleesgerechten

398 recepten