ADVERTENTIE

Bron :: Freepik

Zo maak je griezelige eetbare halloween oogballen

Niets brengt de geest van Halloween beter naar boven dan de griezelige aanblik van eetbare oogballen die je aanstaren. Bereid je voor op een heerlijke gil van afgrijzen van je gasten als je deze griezelige traktaties voorgeschoteld krijgt.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
20
  • 10 Hardgekookte eieren Toegevoegd aan
  • 20 Groene olijven gevuld met pimentos Toegevoegd aan
  • 14 Kop mayonaise Toegevoegd aan
  • 1 theelepel Mosterd Toegevoegd aan
  • 1 eetlepel Verse bieslook, fijngehakt Toegevoegd aan
  • Zout en peper naar smaak Toegevoegd aan
  • Rode voedselkleurstof Toegevoegd aan
  • Een paar tandenstokers Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

60 min.
1. Stap

Kook 10 eieren hard. Pel ze nadat ze zijn afgekoeld. Ik stel voor om de gekookte eieren af te koelen in ijswater, dat maakt het pellen veel makkelijker en sneller.

2. Stap

Snijd de gepelde eieren in de lengte doormidden en schep voorzichtig het eigeel eruit, bewaar het eiwit. Beide ingrediënten worden verder gebruikt, dus er mag niets verloren gaan.

3. Stap

Meng in een mengkom de eierdooiers, mayonaise, mosterd, bieslook, zout en peper. Meng tot je een gladde pasta hebt. Ik raad aan om geleidelijk zout en peper toe te voegen en te proeven om de perfecte smaak te krijgen.

4. Stap

Voeg aan het gehalveerde eiwit het dooiermengsel toe en verdeel het gelijkmatig om de oogballen te maken.

5. Stap

Druk een groene olijf in elke gevulde eihelft, met de pimento kant naar boven, zodat het lijkt op een iris en pupil.

6. Stap

Voor een echt griezelig element gebruik je een tandenstoker gedoopt in rode voedselkleurstof om bloeddoorlopen lijnen op het eiwit rond de olijven te tekenen. Houd het willekeurig zodat het er natuurlijker en enger uitziet.

7. Stap

Zet ze tot slot voor het serveren in de koelkast en laat ze ongeveer een uur afkoelen. Zo wordt alles steviger en komen de smaken beter tot hun recht.

Vergelijkbare recepten

Aardappelsalade met yoghurt en bieslook

Deze verfrissende en gezonde aardappelsalade met yoghurt en bieslook is ideaal voor de barbecue of als lichte lunch. Het zit vol smaak en is licht door het gebruik van yoghurt in plaats van mayonaise.

Vegetarische preisoep, snel en makkelijk

Ik ben dol op soepen in welke vorm dan ook en maak ze vaak klaar. Een van mijn favoriete variaties is vegetarische preisoep. Het is niet alleen gezond, maar ook erg lekker en heerlijk romig. Op kille avonden zorgt het voor precies de juiste hoeveelheid warmte en gezelligheid. Ik heb dit recept vaak gemaakt voor mijn familie en vrienden en wil het graag met jullie delen.

Krokant gesauteerde citroen-knoflookasperges

De knapperigheid en frisheid van de asperges in combinatie met de aromatische en krachtige smaak van knoflook maakt dit gerecht tot een persoonlijke favoriet.

Eenvoudig bereide rode wijnsaus

Een aromatische, dieprode saus die perfect past bij verschillende vleesgerechten. Deze rode wijnsaus zal zeker de adem van uw gasten wegnemen.

Veganistische linzenstoofpot

Deze verwarmende en voedzame vegan linzenstoofpot is een absolute favoriet geworden in ons gezin! Zoals de meeste soepen en stoofschotels smaakt het de volgende dag nog beter als alle smaken goed zijn doorgetrokken. Maar zelfs vers bereid doet het hart van elke soepliefhebber sneller kloppen.

Eiersoep zoals oma die vroeger maakte in 30 minuten

Eiersoep is een van de eenvoudigste en toch lekkerste soepen die ik ooit heb gemaakt. Het is snel en moeiteloos klaar te maken, gezond en rijk aan eiwitten. Ik leerde dit recept van mijn oma en heb het sindsdien ontelbare keren gemaakt tot groot genoegen van mijn gezin. De hoofdingrediënten zijn natuurlijk eieren, fijne kruiden en heerlijke groenten.

Eenvoudige Italiaanse verse Bruschetta

Dit is mijn favoriete voorgerecht geworden voor familiebijeenkomsten en gezellige borrels. Het is niet chic, maar het is ongelooflijk smaakvol, en het maakt zeker mooie herinneringen met elke hap.

Rode kerstkool met appels

Verse rode kool is een must tijdens de feestdagen. Dit recept met appel en rode kool is een traditie bij ons thuis en brengt het beste van de herfst en Kerstmis samen. De zoete appels en hartige rode kool vullen elkaar perfect aan en, afhankelijk van je voorkeur, kan het verfijnd worden met kruidnagel of kaneel.

Vergelijkbare recepten

Aardappelsalade met yoghurt en bieslook

Deze verfrissende en gezonde aardappelsalade met yoghurt en bieslook is ideaal voor de barbecue of als lichte lunch. Het zit vol smaak en is licht door het gebruik van yoghurt in plaats van mayonaise.

Vegetarische preisoep, snel en makkelijk

Ik ben dol op soepen in welke vorm dan ook en maak ze vaak klaar. Een van mijn favoriete variaties is vegetarische preisoep. Het is niet alleen gezond, maar ook erg lekker en heerlijk romig. Op kille avonden zorgt het voor precies de juiste hoeveelheid warmte en gezelligheid. Ik heb dit recept vaak gemaakt voor mijn familie en vrienden en wil het graag met jullie delen.

Krokant gesauteerde citroen-knoflookasperges

De knapperigheid en frisheid van de asperges in combinatie met de aromatische en krachtige smaak van knoflook maakt dit gerecht tot een persoonlijke favoriet.

Eenvoudig bereide rode wijnsaus

Een aromatische, dieprode saus die perfect past bij verschillende vleesgerechten. Deze rode wijnsaus zal zeker de adem van uw gasten wegnemen.

Veganistische linzenstoofpot

Deze verwarmende en voedzame vegan linzenstoofpot is een absolute favoriet geworden in ons gezin! Zoals de meeste soepen en stoofschotels smaakt het de volgende dag nog beter als alle smaken goed zijn doorgetrokken. Maar zelfs vers bereid doet het hart van elke soepliefhebber sneller kloppen.

Eiersoep zoals oma die vroeger maakte in 30 minuten

Eiersoep is een van de eenvoudigste en toch lekkerste soepen die ik ooit heb gemaakt. Het is snel en moeiteloos klaar te maken, gezond en rijk aan eiwitten. Ik leerde dit recept van mijn oma en heb het sindsdien ontelbare keren gemaakt tot groot genoegen van mijn gezin. De hoofdingrediënten zijn natuurlijk eieren, fijne kruiden en heerlijke groenten.

Eenvoudige Italiaanse verse Bruschetta

Dit is mijn favoriete voorgerecht geworden voor familiebijeenkomsten en gezellige borrels. Het is niet chic, maar het is ongelooflijk smaakvol, en het maakt zeker mooie herinneringen met elke hap.

Rode kerstkool met appels

Verse rode kool is een must tijdens de feestdagen. Dit recept met appel en rode kool is een traditie bij ons thuis en brengt het beste van de herfst en Kerstmis samen. De zoete appels en hartige rode kool vullen elkaar perfect aan en, afhankelijk van je voorkeur, kan het verfijnd worden met kruidnagel of kaneel.

Reels

Nieuw

Top categorieën

Ontbijt

172 recepten

Laat ontbijt

152 recepten

Middagmaal

755 recepten

Diner

699 recepten

Dessert

530 recepten

Gebak

191 recepten

Taarten

114 recepten

Vleesgerechten

367 recepten